Vienkoču parks un Kokamatniecības muzejs. Mājupceļā kafejnīca "Ņamma".

Vienkoču parks un Kokamatniecības muzejs. Mājupceļā kafejnīca "Ņamma".

31. Jul 2016, 16:38 laurlapa laurlapa

Brīvdienās ar ģimeni bijām uz Vienkoču parku, kas atrodas Līgatnē. 

Meitiņai ļoti patika, jo parkā bija daudzi tematiski objekti: koka kukaiņi, zvēriņi, mājiņas soliņi. Parks ir ļoti plašs, tāpēc bērniem ir iespēja izskraidīties. Mums pieaugušajiem parkā ļoti patika saules pulkstenis, iepriekš to nekur nebiju redzējusi, un te vēl bija iespēja pārliecināties, ka tas darbojas, jo spīdēja saule un ēna krita tieši uz saules pulksteņa ciparnīcu.

Vienkoču parks ir pastaigu un atpūtas parks pie Līgatnes upes, kurā izveidotas takas ar daudziem tematiskiem apskates un izziņas objektiem. Parka daudzveidīgajās zonās izvietoti vēsturisku muižu un citu ēku maketi, koka skulptūras, etnogrāfiskas ēkas, vienkoču laivas, darvas ceplis. Šeit var apskatīt Latvijā pirmo smilšu maisu māju, iepazīties ar tās celtniecības procesu un rast iedvesmu zaļā dzīvesveida piekopšanai.

Vienkoču parkā atrodas Kokamatniecības muzejs, kas iekārtots kā senā darbnīca. Muzejā var uzzināt, kā senie amatnieki izgatavoja sadzīves lietas gan muižkungu, gan citu cilvēku vajadzībām. Kokamatniecības muzejā un parka teritorijā var iepazīties ar vienkoču un citu koka izstrādājumu izgatavošanas niansēm no akmens laikmeta līdz mūsdienām. Īpaša uzmanība veltīta vienkoču laivu izgatavošanas procesa izzināšanai. 

Parka teritorijā izveidotas atpūtas un piknika vietas, kas lieliski noderēs nesteidzīgai atpūtai gan ģimenes lokā, gan lielākā draugu kompānijā.

Bērniem pieejams no koka veidots spēļlaukums, ir arī būrītis ar trusīšiem. 

Ieejas maksa Eur 3 pieaugušajiem, skolēniem - Eur 2, pirmskolas vecuma bērniem - bez maksas.

Vienkoču parks atvērts katru dienu no plkst.10:00 līdz 18:00.

Vienkoču parkā ir interesanti gan pieaugušajiem, gan bērniem – vieta atpūtai un iedvesmai!

Dodoties mājup no Vienkoču parka, paēst iebraucām kafejnīcā "Ņamma", kas atrodas Vidzemes šosejā 16, t/c "Raibais suns", Siguldā. Šo kafejnīcu esam jau iepriekš apmeklējuši un iecienījuši, jo ēdiens ir jau pagatavots, nav jāgaida, kad pagatavos, tikai jāizvēlas un viss. Tas ir ļoti svarīgi, ceļojot kopā ar bērniem, lai ilgi nav jāgaida ēdiens, jo bērni ir nepacietīgi. Kafejnīcā "Ņamma"saļanka maksāja Eur 2,20, kafijas krēms (saldais) Eur 1,50. Ēdiens te ir garšīgs.