Viena diena bez ūdens, kad rokas svarīgi mazgāt jo īpaši bieži un kārtīgi

Viena diena bez ūdens, kad rokas svarīgi mazgāt jo īpaši bieži un kārtīgi

26. Mar 2020, 00:00 SkolēnaMamma SkolēnaMamma

Ziniet, kas ir kārtīgs izaicinājums dienā, kad visi paliek mājās un to vien dzirdi, cik svarīgi ir kārtīgi mazgāt rokas? Kad mājai tiek atslēgts ūdens uz visu dienu – no paša rīta līdz vakaram. Tie esot ieplānoti remontdarbi, tad nu šodien dzīvojam ne tikai bez siltā, bet arī bez karstā ūdens. Vismaz labi, ka atbildīgajai iestādei bija pieticis prāta uzlikt dienu iepriekš par šo faktu paziņojumu, lai mēs vēl pirms pusnakts pagūtu spaiņos, katlos un bļodās saliet ūdeni.

Paralēli tam izlīdzamies ar Huggies mitrajām salvetēm, ja vajag uz ātru roku likvidēt lipīgos pirkstiņus. Iepriekšējā pieredze liecina, ka ūdens mājai var tikt noslēgts ne tikai plānveidā, bet arī avārijas situācijā pavisam negaidīti, tāpēc lieks mitro salvešu iepakojums skapī vienmēr ir laba ideja pat tad, ja bērni jau paaugušies un nav vairs vajadzības pēc dupsīšu mazgāšanas.

Loģiski, ka dienā, kad mājās ūdens nav, visiem uz tualeti vajag iet daudz, daudz biežāk, arī vajadzība pēc roku mazgāšanas ir divtik liela. Tāds kā Mērfija likums. Taču uz visa pārējā fona viena diena bez ūdens tāds nieks vien ir – galvenais, lai mājās būtu maizīte un siers, ko uzlikt uz maizes, vai arī pārslas un piens, lai kaut ko varētu ielikt izsalkušajos vēderos, jo mazgāt dārzeņus un augļus diži nav kur. Tāpēc vakar tumsas aizsegā gatavoju šim vakaram vakariņas, jo iepriekšējā pieredze liecina, ka uz lapiņas solītais pie mājas sienas ne vienmēr sakrīt ar realitāti, jo dzīve bez ūdens var ievilkties arī uz ilgāku laku.

Lielākais prieks mūsu mājās par dienu bez ūdens krānā ir jaunākajai atvasei, kura ir pārlaimīga par to, ka tagad var rokas mazgāt spainī. Viens gan esot slikti- ūdens spainī esot par aukstu.

Katrā gadījumā, cenšamies pieiet šim visam ar humoru, jo savādāk šajā laikā tāpat pietiek drūmā.