VideoRECEPTE: Pasta ar garnelēm un spinātiem

18. Dec 2018, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kuram bērnam gan negaršo pasta? Tāpēc šodien piedāvājam smelties ideju veiklam vakariņu vai pusdienu ēdienam, pagatavojot ierasto pastu nedaudz savādāk nekā ierasts.

Sastāvdaļas:

  • 1 iepakojums saldētu garneļu;
  • 200 g spageti vai jebkura cita pasta, kas garšo;
  • apmēram 100 g mazo sparģeļu;
  • apmēram 100 g zaļo sniega zirņu;
  • 4 - 5 ķiploka daiviņas;
  • pāris lielas saujas svaigu spinātu;
  • apmēram 200 ml saldā krējuma;
  • sviests un olīveļļa cepšanai.
  • sāls un pipari.

Ideju pastas pagatavošanai rāda Inga Kalniņa, kura ir mamma divām meitām. Ingai vienmēr bijušas īpašas attiecības ar ēdienu - viņai patīk ēst, patīk gardi gatavot. Un, jau gaidot pirmo bērnu, viņa bija pārliecināta, ka vēlēsies saviem bērniem iemācīties ēst gardu un veselīgu ēdienu, jo, kā izrādās, gatavot bērniem nav nemaz tik sarežģīti. Inga Kalniņa sarakstījusi recepšu grāmatu vecākiem “Pilnām mutēm” un vada kulinārijas blogu lepetitpot.lv.

Pagatavošanas process:

  1. Vispirms sagatavo garneles. Ja izmanto svaigas, tad tās notīra un atčaulo (ja vēlas, to var arī nedarīt). Ja izmanto saldētas garneles, tās atsaldē, ieliekot aukstā ūdenī un turot ledusskapī, kamēr atsalst. Atsaldētās garneles rūpīgi pa vienai nosusina un, ja vēlas, noņem čaulu.
  2. Sasmalcina ķiplokus.
  3. Nomazgā un notīra sniega zirņus, sparģeļus, kā arī spinātu lapas. Visu noliek malā.
  4. Sasmalcinātos ķiplokus apcep uzkarsētā pannā gan sviestā, gan olīveļlā. Cep tos zeltaini brūnus, sekojot līdzi, lai ķiplokus nepiededzinātu.
  5. Kad ķiploki gatavi, pievieno vēl sviestu un olīveļļu un liek pannā cepties garneles. Tās ir gatavas, kad kļūst sarkanas. Gatavas garneles noņem no pannas un noliek maliņā, kamēr tiks gatavotas pārējās sastāvdaļas.
  6. Ja izmanto lielos sparģeļus, tad pirms lietošanas tos var nomizot, sagriezt un pēc tam noblanšēt.
  7. Paralēli šim visam liek uz uguns katlu ar ūdeni pastas gatavošanai.
  8. Uz pannas, kurā tika ceptas garneles, liek sparģeļus, sniega zirņus un visu apcep, pievieno saldo krējumu un samazina uguni. Kad saldais krējums mazliet savārījies, pievieno garneles, tās labi samaisot ar pārējām sastāvdaļām. Pašās beigās pievieno svaigos spinātus  - tiem līdz gatavībai nepieciešams ļoti maz laika.
  9. Mērci labi samaisa un uz mazas uguns ļauj visam labi sasautēties.
  10. Kad pasta gatava, iemaisa to mērcē un ēd visu siltu.