VIDEO: sajūti ŠODIEN gongu dziedinošo spēku

29. Nov 2013, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pasaulē ir daudz dažādu skaņu un starp tām visām ir atrodamas tādas, kurām piemīt dziedinošs spēks. Tās spēj ne tikai attīrīt telpu no negatīvām vibrācijām, skaņas spēj ievest mūs meditatīvā stāvoklī un dziedēt gan mūsu fizisko, gan smalko ķermeni.

Konsultē gongu meistare Marija Meržecka.

Šķiet, ikviens no mums kaut reizi ir dungojis kādu dziesmiņu, ka tas liek domāt, ka jebkurš cilvēks no mums ir muzikāla būtne, tādēļ skaņa mūs ietekmē un palīdz.

Māmiņu Kluba vecāku skolā notiek dažādas nodarbības un semināri, lai palīdzētu māmiņām un tētiem apgūt nepieciešamās zināšanas un prasmes mazuļu aprūpē, tāpat ir iespēja kopā ar zinošiem speciālistieg sagatavoties dzemdībām un laikam, kad ģimenē vairs nebūsim divi vien.

Taču ne mazāk svarīgi ir domāt par savu emocionālo un garīgo labsajūtu, saprotot, kas mums var palīdzēt atpūsties no ikdienas rūpēm, tāpēc Māmiņu Kluba vecāku skolā notiek īpaši gongu meditācijas seansi gan topošajām māmiņām, gan māmiņām, kurām mājās jau aug viens vai vairāki bērni. Tā ir mūsu iespēja pabūt ar sevi divatā, lai atgūtu spēkus un enerģiju.

Gongi pie mums ir atceļojuši no austrumiem, sākotnēji tos izmantoja ļoti svarīgos dzīves notikumos – kāzās vai kara laikā, taču cilvēki jau sen bija apzinājušies to skaņu pozitīvo ietekmi uz mūsu veselības stāvokli, tāpēc viedie meditēja gongu skaņu pavadībā. 

Sajust gongu skaņu spēcinošo iedarbību vislabāk ir guļus stāvoklī, jo tad mēs vairāk atslābināmies un mums ir iespēja atpūsties.

Meditācijas laikā tiek izmantoti dažādi mūzikas instrumenti, piemēram, Tibetas dziedošie trauki, kurus arī var dēvēt par mazajiem gongiem. Liels gliemežvāks, kuru sauc par konhu un tā radītā skaņa atgādina raga skaņas.

Klausoties gongu skaņās, mēs dodam  sev iespēju pašdziedināties un transformēt nomācošas domas, bailes un dusmas, kas ļauj mums brīvi elpot un piepilda mūsu ķermeni ar dzīvības enerģiju. Gongu meditācijas īpaši labvēlīgas ir māmiņām.

Mūsu dzīve sākas pie mammas un droši vien ikviena ir ievērojusi, ka bērns ir atkarīgs no mammas garastāvokļa,” atzīst gongu meistare. “Katrai māmiņai vajadzētu mēģināt atrast kaut stundu dienā, lai veltītu to sev. Tādos seansos cilvēks nav ne bērns, ne pieaugušais, ne mamma, ne priekšnieks, es esmu es un esmu beidzot kopā ar sevi un dzirdu sevi. "

Šīs meditācijas ir iespēja apzināti vedot savu realitāti un dzīvot tādu dzīvi, kādu vienmēr esam vēlējušies, jo gongu skaņu vibrācjas saskan ar to kā  vibrē visums.

Par sajūtām gongu meditācijas laikā stāsta gongu meistare: “Meditācijas laikā var ienākt miers, harmonija, labas attiecības, sevis labāka izprašana, veselība. Reizēm cilvēks saprot savas īstās vajadzības un prioritātes, atbīdot otrā plānā visu lieko un trauksmi.”

Guļot un klausoties dažādajās skaņās, nav nekas īpaši jādomā, vairāk jākoncentrējas uz sevi, savām sajūtām un jāvēl sev viss labais, kas mums dzīvē pietrūkst.

Māmiņu Klubs

GONGU MEDITĀCIJA MĀMIŅU KLUBA VECĀKU  SKOLĀ

Seansu vada Marija Meržecka – gong-meistare, Reiki japāņu tradīciju skolotāja, masiere.

 

Dalības maksa: 6 Ls

Adrese: Vīlandes iela 1, ieeja no Elizabete ielas, ēkas otrais stāvs

Ja ir jautājumi, zvaniet -  67350750!


Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 29. Nov 2013, 08:09

Aiziešu kopā ar vīru. Ļoti mierinošs šis seanss ir. Esmu tā pārņēmusies pa šo nedēļu, pārdzīvojusi, ka gribas kaut ko mierinošu visos smalkajos ķermeņos