VASARAS GIDS: Veczemju klintis

VASARAS GIDS: Veczemju klintis

24. Aug 2020, 19:25 mamma27 mamma27

Veczemju Klintis ir 200 m garas un 3-4 m augstas smilšakmens kraujas pie Veczemjiem. Irdenos slāņus vago plaisas un seklas alas. Šajā vietā uzņemti skati latviešu mākslas filmām"Nakts bez putniem"un "Ilgais ceļš kāpās".

Bet tie nav tikai 200m,kurus var baudīt pastaigā gar jūras krastu!

Veczemju klintis atrodas aptuveni stundas braucienā no Rīgas. Ierakstot waze nosaukumu, mēs tiekam atvest tieši pie kempinga Klintis,kur ir plaša autostāvvieta,kur par 3€ var atstāt mašīnu uz 24h.

Mums par lielu pārsteigumu ar ģimenes 3+ karti šis pakalpojums maksā tikai 1.50€.Tātad,ir 50% atlaide. 

Apskatot teritoriju ,visapkārt ir norādes,kas uz kuru pusi atrodas. Šoreiz kempings neinteresēja,tāpēc gājām pa ceļu uz priekšu meklēdami,kur tad var noiet pie jūras un apskatīt klintis.

 Nedaudz aplūkojām arī karti. 

Visapkār ļoti skaisti,sakopts,kempinga teritorija pārskatāma,norādes izliktas.Skaista vieta,noteikti kādreiz gribētu tur palikt .

Ieraudzījām šādu uzrakstu un novirzījāmies no lielā ceļa.Un tā ejot nonācām tieši līdz jūras malai.

Pavērās skaists skats. Devāmies lejā pa laipiņu un nonācām pie klintīm.Ļoti skaisti!!!

Šoreiz pastaigā devāmies ar vīri divatā,bet ieraugot jaukās klintis, skaisto akmeņaino pludmali ,jau radās doma,ka mēs tur noteikti aizbrauksim ar bērniem.

Izejot 200m ,kur bija klintis, turpinājām ceļu uz priekšu.Kartē izlasīju,ka var aiziet līdz Kutkāju ragam,kas izrādījās 2.5km tāls gājiens.

Ejot ceļa garumu nejutām,jo pa ceļam salasīju kociņus,kuri nepieciešami mājturības stundai bērniem, arī dažus oļus.

Pa ceļam atradām daudz un dažādas izveidotas akmens skulptūras un pat mandalu.

Tiekot līdz Kutkāju ragam ,bija liels prieks,jo skats tiešām fantastisks.

Nolēmām,ka šis varētu būt pārgājiena ar bērniem galamērķis,kur apsēsties uz akmens,apēst līdz paņemtās maizītes ,pabaudīt skatu, paplunčāties ūdenī un tad doties atpakaļ.

Noteikti,ka manam lielajam čalim būtu interesanti atrast kādu medūzu vai citu jūras mošķīti,ko reizēm starp akmeņiem var atrast.

Kārtējo reiz pārliecinājos,ka Latvijā ir ļiti daudz skaistu vietu ,un lielā daļā no tām ,mēs pat neesam bijuši vai pat nezinām par to eksistenci.

Tiem kuri nav bijuši Veczemju klintīs ,noteikti iesaku aizbraukt.. Akmeņainās pludmales ir ,manuprāt, daudz skaistākas par smilšainajām. 

Un te var atrast arī vietas,kur akmeņu ir mazāk un var ieiet jūrā atveldzēties!Protams ievērojot visus piesardzības pasākumus,īpaši,ja līdz ir bērni!