Tvaicēta vistas krūtiņa ar sparģeļiem, pavasara spinātiem un kaņepju eļļu

Tvaicēta vistas krūtiņa ar sparģeļiem, pavasara spinātiem un kaņepju eļļu

29. Apr 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Autors:  veikala-kafejnīcas “Sirmais & Dreibants” šefpavārs Ēriks Dreibants

Recepte 4 personām

Sastāvdaļas: 

2 svaigas PF “Ķekava” vistas krūtiņas

100g lauku zaļumi;

12 gab. sparģeļi;

8 gab. ķiršu tomāti;

1 sauja spinātu.

Mērcei:

1 ēd.k. kaņepju sēklas;

4 ēd.k. eļļas;

½ ēd.k. citrona sulas. 

Pagatavošana:

Sagatavo svaigās vistas krūtiņas – atcīpslo un nogriež liekos taukus. Liek tvaicēties aptuveni 20 minūtes, tad sagriež šķēlītēs. Sparģeļus tvaicē aptuveni 3 minūtes un pārgriež tos uz pusēm. Kaņepju sēklas apcep uz pannas, kad tās atdzisušas, saberž piestā un sajauc ar eļļu un citrona sulu. Sagrieztus lauku zaļumus, sparģeļus un svaigus spinātus kārto uz šķīvja un pārlej ar kaņepju mērci. Ja nepieciešams, apkaisa ar sāli un pipariem pēc garšas.

 20150319102449-73312.jpg

Vistu spārniņu „vālītes”

 

Autors:  veikala-kafejnīcas “Sirmais & Dreibants” šefpavārs Ēriks Dreibants

Recepte 4 personām.

Sastāvdaļas: 

20 gab. PF “Ķekava” svaigie vistu spārniņi

Marinādei:

1 ēd.k. medus

2 ēd.k. sojas mērce

1 tējk. rīvēts ingvers

1 tējk. tomātu pasta

1 tējk. sezama sēklas

Mērcei:

200g bezpiedevu jogurts “Lakto”

2 ēd.k. svaiga, sakapāta piparmētra

 

Pagatavošana:

Vistu spārniņu gaļu atgriež no kaula tievākajā galā un gaļu novelk uz leju, bet neatdala no kaula.

Visas marinādes sastāvdaļas samaisa kopā un marinē tajā spārniņus apmēram stundu. Kad spārniņi iemarinējušies, tos cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 10 minūtes.

Mērcei sajauc bezpiedevu jogurtu kopā ar sakapātu piparmētru un pasniedz ar gatavajiem vistu spārniņiem.

 20150319102507-39025.jpg

Vistas krūtiņa „papiloti”

 

Autors:  veikala-kafejnīcas “Sirmais & Dreibants” šefpavārs Ēriks Dreibants

Recepte 4 personām.

 

Sastāvdaļas:

4 svaigas PF “Ķekava” vistas krūtiņas

8 gab. pavasara burkāni

8 šķēles pavasara cukini

4 gab. ķiršu tomāti

50g spināti

150ml baltvīns

4 timiāna zariņi

4 pētersīļa zariņi

2 ēd.k. sviests

4 pergamenta loksnes (40x40cm)

 

Pagatavošana:

No pergamenta izgatavo trīsstūrveida aploksnes. Tajās liek iekšā nomazgātus un sagrieztus dārzeņus, svaigu vistas krūtiņu, sviestu un garšaugus, pārlej visu ar baltvīnu. Aizloka pergamenta aploksni un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 25 minūtes. Servē pergamenta aploksnē, nogriežot tai vienu malu.