Mūsu iemīļotais tuncis derīgs ne tikai svaigajos salātos, bet arī dažādās mērcēs, tartēs, sacepumos utt.
Šim gardajam ēdienam nepieciešams:
6 olas
500g šampinjonu
200 g skābā krējuma
200 g grieķu jogurta
150 ml saldā krējuma
(šo visu krējumu vietā var likt vienkārši skābo krējumu)
100 ml piens
400-500 g konservēts tuncis savā sulā gabalos
25 melnās olīvas
3 šķēles baltmaizes
dilles, melnie pipari
Ielej traukā saldo krējumu un liek tajā iekšā maizes gabaliņus, lai samirkst. Tad ņem lielu bļodu, sakuļ olas, pievieno skābo krējumu un grieķu jogurtu. Tad piejauc izmirkušo maizi ar saldo krējumu.
Notīra sēnes, sagriež lielos gabalos. Tunci notecina un aī sadala palielos gabalos. Visu liek klāt krējumu maisījumam. Olīvas sagriež 4 ripiņās, dilles sasmalcina un visu piejauc maisījumam. Masa ir bieza.
Visu pārliek cepamtraukā, kuru pārklāj ar foliju. Trauku liek iepriekš 180 grādos sakarsētā krāsnī uz apmēram 50-60 minūtēm. Tuvojoties gatavībai, noņem foliju, lai augšdaļa paliek brūnāka.
Pasniedz ar svaigu dārzeņu, kas pagatavoti no rukolas, biešu lapiņu, spināt maisījuma, cherry tomātiņiem, saulē kaltētiem tomātiem, gurķiem un aizdarīti ar eļļas mērci.
Pudiņš ir super pufīgs, garšīgs, viegls. Īsts vakariņu ēdiens.