Atkal mūsu iecienītais tuncis. Vienu gadu dēls šādu kišu izvēlējās sev kūkas vietā dzimšanas dienā:) Foto kā reiz no tās dienas.
Nepieciešams:
Mīklai:
400 g kviešu miltu
125 g sviesta
125 g biezpiena
50 ml auksta ūdens
Pildījumam:
200 ml salda krējuma
100 g asa siera (piemēram, Čedaras)
3 olas
400 g tomātu
1 ēdamkarote mannas
2 ēdamkarotes franču sinepju
200-300 g konservēta tunča olīveļļā vai savā sulā
baziliks, sāls melnie pipari
Pagatavošana:
Miltus sajauc ar sviestu un biezpienu (biezpiens vispār nav obligāts). Pielej ūdeni. No maas izveido apaļu kukulīti un liek ledusskapī uz pusstundu nostāvēties.
Tikmēr sagriež tomātus šķēlēs, sarīvē sieru, sasmalcina baziliku. Tuncim nolej lieko šķidrumu un gabalus sadala sīkākus.
Mīklu ceļ laukā no ledusskapja, izveltnē un ieklāj mazliet ietaukotā cepešveidnē. Man ir apaļa kūkas forma 26 cm diametrā. Mīklas pamatni nsomērē ar sinepēm un pāri pārber mannu. Tad liek tomātu šķēles un tunci.
Atsevisķā traukā saputo olas, kur iemaisa sarīvēto sieru, garšvielas un saldo krējumu. Krējuma masu pārlej tomātiem un tuncim. Pāri pārber melnos pipariņus. Pīrāgu liek krāsnī uz apmēram 50 minūtēm 190 grādos.
Kad māja sāk smaržot, ņem laukā. Griež gabalos kā kūku un pasniedz ar zaļajiem salātiem. Ļoti, ļoti garšīgs sāļais pīrāgs franču gaumē-sulīgs, sātīgs, bet tajā pašā laikā viegls ēdiens.