Tipisks skaudīgais latvietis?!

Tipisks skaudīgais latvietis?!

26. Mar 2013, 08:49 aab aab

Labrīt!

Ilgi vēlējos uzrakstīt šo blogu, bet dzīves notikumi un citas lietas nedeva laiku mierīgi piesēsties pie datora un to uzrakstīt.

Es gribu parunāt par skaudību. Man jau brīžam šķiet, ka tipisks latvietis ir skaudīgs. Protams, ka mēs esam gan tipiski, gan netipiski latvieši :)

Pēdējā laikā tepat, MK, lasīju kādas sievietes pārdomas par savu dzīvi, kur pavīdēja arī tas, ka skauž... Tāpat arī manā dzīvē esmu saskārusies ar to, ka kādam kaut kas skauž. Manā gadījumā kādam skauž, ka mūsu ģimenē ir sava veida harominija, cenšās būt par visu lietas kursā un grib būt klāt visos notikumos. Tāpat kādai draudzenei arī ir skaudība! Izrādās, ka viņa stāsta par to, ka es esot tāda un tāda... aprēķinātāja, mantkārīga, gan jau arī izšķērdīga...

Nu kāpēc latvietim skauž otra panākumi? Kāpēc? Mums būtu vairāk jādomā par savu dzīvi, savām dzīves vērtībām. Pašiem ir jāveido sava dzīve, harmonija savā ģimenē, jāaudzina savi bērni, jāpilnveido sevi. 

Cilvēkiem no malas jau viss ir labāk redzams - daudzi domā, ka tā ģimene nu noteikti ir tā labākā, viņiem jau problēmu nav, bet neviens jau neredz to otru pusi. Katrā ģimenē ir lietas, kuras viņi nevēlas. 

Es apjuku, kad uzzināju, ka skauž par mani! Nez, kas man ir tāds, ko varētu skaust?! - Ģimene? Izglītība? Darbs? Jā, starp citu, mūsdienās cilvēkiem skauž arī tas, ka tev ir darbs! Taču tikai retais zina, kam esam gājuši cauri, lai mūsu ģimene būtu harmoniska - cik daudz asaru liets, cik daudz ir runāts. Mūsu ģimenē nav problēmas ar alkoholu vai ko citu, ir tikai cilvēki, kas vēlas pārāk dziļi ielīst mūsu ģimenē. 

 

Mīļie cilvēki, neskaudīsim! Mēs paši veidojam savu dzīvi, mēs paši un nevis kaimiņš. Vai tiešām kaimiņam viss ir tik ļoti viegli nācis? Viegli jau teikt, ka kaimiņienei gan ir noveicies - foršs vīrs, bērni, labs darbs, bet man nekā. Taču tikai kaimiņiene pati zina cik grūti vai viegli viņai tas ir dzīvē nācis. Jā, ir cilvēki par kuriem tiešām var teikt, ka viss ir atnācis pats. Lai nu tā būtu, neaizmirsīsim, ka vienā brīdī tā haļava beigsies un dzīve liks smagi strādāt, lai būtu no kā izdzīvot. Personīgi zinu tādu cilvēku, kuram viss nāca ļoti viegli. Taču tagad viņš dusmojas par naudu, strādā vaigi sviedros un saka, ka citiem jau viss viegli nākot.

Neskaudīsim, bet priecāsimies par citu laimi! Gan jau arī augstāki spēki to redz un to novērtē. Priecājoties par citiem, mēs piesaistam veiksmi arī sev!

Lai mums visām izdodas!

 

Aab

aab aab 27. Mar 2013, 13:45

man ir arī draugi, kuri par naudu varētu nežēloties. taču tas nenozīmē, ka viņi staigā tikai dārgāko brendu drēbēs, brauc ar limuzīnu un atpūšas tikai Kanāriju salās un rauc degunu, ja sakam, ka gribam uz Jūrmalu. protams, ka uz citu bagātnieku fona mana ģimene izskatās nabagi, bet visam pietiek un pāri arī paliek. tāpat uz teātri varam aiziet.
draugi ir tie, kuri ir blakus gan prieka, gan bēdu brīžos! un nekāda nauda tur nav pie vainas.

siiiceee siiiceee 26. Mar 2013, 14:42 aab

jā , bet pats galvenais,ka ne jau tie draugi ir ļauni vai ar nodomu/ protams,ir arī tādi ,kuri ar nodomu skauž Tevi kaut vai par to ,ka kop sevi/ ,bet kopumā,manuprāt ,tas ir no zemapziņas , cilvēka iekšējā pasaulīte nav sakārtota , cilvēks nav harmonijā ar savu dzīvi kaut kādā mērā, protams, arī tas ir saprotams, ka ir daudz iemeslu ,lai saskaņa ar sevi un apkārtējo valsti būtu sašķobījusies, tam vairāk ekonomiskie apstākļi. Bet tomēr ,veikalā kasiere pie kases jau var pateikt pozitīvu 'labdien''- gan pašai, gan man priecīgāka diena!

aab aab 26. Mar 2013, 14:32 maminja23

sapratu, ko tu domāji. tavs blogs nāca tajā laikā, kad man pašai nāca atklātībā draugu attieksme. blogs vienkārši man lika aizdomāties par šo tēmu dziļāk. nekā personīga un nekādu apvainojumu!

aab aab 26. Mar 2013, 14:30 maminja23

atvaino, bet kāds sakars ar tevi? es tevi pat nepazīstu šeit portālā, kur nu vēl dzīvē!

26. Mar 2013, 14:21 aab

Paldies ka pieminēji mani.☹
Man diemžēl neskauž,nevajag iedomāties no rakstītā to kas nau.
Jūs te mieriigi čatojat a ko darat aiz mururas,katra apspriež citu no visiem galiem,un tik pasakiet ka tā nau.?
Agrāk MK tiešām bija ko darīt smelties informāciju sarunāties ar citiem,jo bija par ko. Bet šobrīd tēmas par pa'šu svarīgāko pazūd,nāk klajā kas cits.
Atklāti sakot bēdīgi. Pietam vēl privātās sarunas...kas katrai mammai tagad bus javeido jauna teema jaaicina citas papļāpāt.? un tā katru reizi.? Nau jau pa visu forumu jaizkladzina sava dziive,tad nebuus ko slēpt.
Draudzēties var 'tā pat...
Skumīgi paliek redzot kāds kļūst šis portāls....

Un vēlreiz man neskauž,un varu garantēt ka pašas arī neesat svētulītes.

Lai Jums saule vienmēr,man šeit nau ko darīt!

aab aab 26. Mar 2013, 14:10

jā, ir palikuši tik ļoti maz cilvēku, kuriem tiešām var uzticēties. kā mans vīrs saka - es neuzticos pats sev, kur nu vēl citiem! lai vai cik tas būtu smieklīgi, bet reizē ir arī skumji. draugi izpļāpā sarunas, draugiem skauž kaut kādas mistiskās lietas. kas ar šo pasauli notiek?! nevar teikt, ka blakus ir nepareizie cilvēki, jo šie cilvēki ir draugi jau no bērnības! un tas ir tas skumjākais, ka cilvēki, kas tevi pazīst līdz pēdējam, var atļauties tā rīkoties.

siiiceee siiiceee 26. Mar 2013, 14:04

šis raksts tiešām ir atbilstošs šī gadsimta 'īezīmēm'. protams, skaudība ir bijusi visos laikos, bet šobrīd tā ir sasniegusi kaut kādu sava veida augstāko punktu. piemēram, es sen jau vairs neuzdrīkstos stāstīt par saviem ,savas ģimenes tuvākiem vai tālākiem plāniem, jo 90% no izstāstītiem gadījumiem ,tie vienkārši kkādā mistiskā ,neizskaidrojamā veidā nepiepildās, lai gan augsne plāniem bijusi sekmīga. sākotnēji ,kā nejaušība, bet tādā veidā ,esmu atkodusi ,kuriem cilvēkiem stāstīt un kuriem labāk ne, ne jau tāpēc ,ka būtu slikti cilvēki, vienkārši skaudīgi. Kad kāds liels notikums vai plāns realizēts ,tad arī pastāstam. citreiz aizdomājos ,cik tas muļķīgi, jo ar priekiem taču gribas dalīties, izkliegt pasaulei,ka esi laimīga un līdz ar to arī pārējai pasaulei dodot pozitīvu enerģiju ,bet tā vietā man jākož lūpās un uz jautājumu 'kas Jums jauns?''jāatbild ar strupju 'nekas īpašs'. protams, ir arī daži cilvēki- bet ne ārpus ģimenes, ar kuriem varam dalīties savā veiksmītē un laimē. tāpēc, novēlu ,lai katrai būtu vismaz kāds cilvēks ar kuru var dalīties visā un no visas sirds 🌷

lauvinja lauvinja 26. Mar 2013, 10:59 dominikanis

Skaudība ir slikta lieta, bez tam tā neko labu nenes. Tomēr arī tev ir jāiemācās stāvēt pāri situācijām un emocijām attiecībā uz vīramāti un neuztver viņu kā konkurenti ar kuru tev jāsacenšas būt labākai. Tev ir cita vieta, viņai cita..... katrai sava dzīve. Mācies cienīt (var mīlēt un nemīlēt, bet cienīt vajag) savu vīramāti, par spīti visam jo viņa tev ir dāvājusi savu dēlu!

aab aab 26. Mar 2013, 10:39 dominikanis

kā par nelaimi - radus un kaimiņus neizvēlas!
varbūt no šādiem cilvēkiem var mācīties to kā nevajag uzvesties.

aab aab 26. Mar 2013, 10:32 jully

pilnīgi pareizi pateici!
es arī vairs nestāstu par plāniem, priekiem... it kā stulbi, jo gribas taču padalities priekā. reāli varu uzticēties tikai dažiem cilvēkiem, draugu loks ir tik ļoti mainījies.
un skauž arī cilvēki, ko pazīstam! 😃 arī tas jau cilvēkiem skauž! 😃 nezinu gan, man par to, ka kādu pazīstu, veikalā maizi par velti nedod!

Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK 26. Mar 2013, 10:19

Ne pa velti ir teiciens bagātie arī raud!!!

Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK 26. Mar 2013, 10:12

Vai šī skaudība un aprunāšana. Līšana citu makos un naudas skaitīšana 😤 Visu laiku liek justies mums vainīgiem, par to , ka mums iet labi un visa ir gana! Tas taču nav normāli? Kāpēc visiem jāiet slikti ?
Atceros, sākās krīze, kas mūs neskāra! Mēs nolēmām braukt ceļojumā. Mans vīrs vienmēr ar apdomu ir rīkojies ar naudu. Tad nu radi sāka pārmest kā mēs varam tagad braukt atpūsties, kad ir krīze? Kas viniem par daļu , kur un kad mēs braucam? Vai kāds zina cik grūti un smagi strāda mans vīrs , lai mums būtu iespēja baudīt ceļojumu? Tāda sajūta , ka visi domā ka nauda aug kokos!!!!😤 Tas tā nav!

annijalise annijalise 26. Mar 2013, 09:23 ligindra2

🌷🌷🌷un arī tev, lai ir prieks baudīt sasniegto.

aab aab 26. Mar 2013, 09:15 ligindra2

👍

aab aab 26. Mar 2013, 09:06 annijalise

jā, katrs mēs sasniedzam savus mērķus ar savu darbu.
arī mūsu ģimenē viss, kas ir sarūpēts (šoreiz par mantiskām lietām), ir sarūpēts ar pašu darbu, pūlēm, naudiņa ir krāta. tāpat ir arī labi cilvēki, kas kādas mēbeles ir uzdāvinājuši, lai nav jāmet mistkastē. cilvēki jau nezina cik grūti vai viegli bija sakrāt naudu, lai nopirktu kādu lietu. piem., nopirkām ledusskapi (savu personīgo) un uzreiz bija skatieni - wow! un šķībās acis. bet neviens jau nezina par kādu naudu un kā pirkām.

annijalise annijalise 26. Mar 2013, 09:03 ligindra2

🌷🌷🌷

aab aab 26. Mar 2013, 09:02 ligindra2

piekrītu - mēs katrs esam savas laimes kalēji! tikai mūsdienu cilvēkam laikam vieglāk ir skaust nekā pašam kaut ko izdarīt ar savu dzīvi - mainīt un iegūt, ko jaunu!

annijalise annijalise 26. Mar 2013, 09:02

tūkstoreizes piekrītu aab, nu esam mēs skaudīgi, vienīgi ka negribu to tikai attiecināt uz latviešiem, arī starp cittautībniekiem tādi ir atrodami.
man ģimene arī nereti atrodas tādās kā skaudības krustugunīs- nu bet velti, jo visu ko esam sasnieguši tas ir tikai ar mūsu pašu pūliņiem, pašu darbu un gribasspēku.
tās mammas, kas jau mani zina kādu laiku, atcerās, ka manā ģimenē nav nedz alkahola, nedz nikotīna- nu kāpēc, nu dēļ gribasspēka, vēlmes bērniem dot labāku bērnību nekā tā bijusi mums.
un tā ilgi jo ilgi varētu stāstīt.
tā ka labāk, kaut vismaz starp MK mammām nebūsim skaudīgas, un priecāsimies viena par otru.