Tērvetes tauriņi un bruņurupuči

Tērvetes tauriņi un bruņurupuči

30. Jun 2020, 13:11 Klintasmamma Klintasmamma

Meitai patīk tīkli, tāpēc plāns bija paķert līdzi radu bērnus un viņu draugus, lai kopīgi izbaudītu Tērvetē esošo tīklu parku. Pēc tam varētu doties kādā garākā pastaigā, lai izbaudītu tur esošo dabas parku, kas īpaši mīļš mums kļuva pavasarī, kad cītīgi distancējāmies no citiem un iekštelpu aktivitātes mainījām uz vakara pastaigām Tērvetē, taču raksts būs par tauriņiem un bruņurupučiem.

Ielaidām bērnus tīklos, bet pēc 5-7 minūtēm redzējām, kā mūsu 4gadniece, pie rokas paķērusi māsīcu 6gadnieci, velk prom, stāstot, ka te ir kas labāks, ko redzēt. Tikušas pāri ceļam un lielajam stāvlaukumam (lai neuztraucas šo lasošās mammas - meitenēm līdzi bija arī pieaugušais, kas pieskatīja, taču neiejaucās, turoties 2 cm aiz muguras:) ), tās devās uz tauriņu māju (meita tur ir bijusi pirms gada, tāpēc bijām pārliecināti, ka neatcerēsies šo vietu), taču varētu būt, ka tīkli bija gana augstu, lai skatam pavērtos plaša apkārtne, kas atgādināja par krāšņajiem kukaiņiem. 

Sadalījāmies tauriņu un tīklu grupiņās, sekojām līdzi meitenēm iekšā, priecājoties par krāšņajiem kukaiņiem, taču bērnu sirdis ātri vien bija iekarojis kas cits...3 bruņurupuči! Tā kā tauriņi ir redzēti gan Rīgas LU botāniskajā dārzā, gan Siguldā, tad bruņurupuči bija kas nebijis un nu bija apbrīnas objekts ne tikai mūsu divām meitenēm, bet arī pārējiem apkārt esošajiem bērniem, jo viņi tik aktīvi plunčājās apkārt, ka tā vien gribējās vērot šo ierasti lēnīgo dzīvnieku, kas ūdenī bija pārvērties par graciozu peldēšanas meistaru. Pēkšņi esošo bērnu rokās bija gan zāle, gan lapas, kuras katrs nu centās "pa kluso" vai bez liekas slepenības piedāvāt bruņurupučiem, taču tie nelikās ne zinis. Kad atnāca darbiniece, viņa labprāt pastāstīja, ka šie esot gaļēdāji un tāpēc lapas viņus neuzrunā, bet, ja nu kāds liks pirkstu pārāk tuvu mutei, tajā gan mazais dzīvnieciņš varot iekost. Mums arī parādīja, kā šie dzīvnieki dusmojas, izņemot tos no ūdens un noliekot uz koka apmales. Pēkšņi mierīgais dzīvnieks šņāca un nikni skatījās apkārt, cenšoties tikt atpakaļ ierastajā vidē, lai baudītu savu pusdienu peldi.

Bērni to cītīgi vērojot, aizmirstot par daudzajiem tauriņiem, kas lido apkārt. Dzirdējām arī to, kā bruņurupuču meitenes no puikām varam atšķirt - neticēsiet, bet pēc nagu garuma! Garie ir puikām! Tā nu dienas varonis noteikti bija bruņurupucis, taču vieta ir jauka arī tad, ja patīk tauriņi! Starp daudzajām zaļajām lapām un ziediem ir noslēpušies arī mazi putniņi, ir arī zivis, ķirzakas u.c. dzīvnieciņi, kā arī vairāki krāšņi augi un ziedi. Esmu dzirdējusi, ka brīvdienās ir arī radošās darbnīcas gan maziem, gan lieliem.

Interneta vietne: http://tervetestaurini.lv/

Navigācija: Tērvetes dabas parks vai Tērvetes TIC. Uzreiz pie lielā stāvlaukuma manīsiet arī tauriņu māju:)

Cenas: 

– Pieaugušajiem 4,00 Eur;

– Bērniem no 4 līdz 18 gadiem 2,00 Eur;

– Pensionāriem (uzrādot pensionāru apliecību) 3,00 Eur;

– Ģimenes biļete (Divi pieaugušie un 2-4 bērni) – 11 Eur;

– Pieaugušo grupas sākot no 15 cilvēkiem 3,50 Eur;

– Studentiem (uzrādot derīgu apliecību) 3,50 Eur;

 

Ieeja bez maksas:

–  bērniem līdz 3  gadu vecumam;

– bērniem ar īpašām vajadzībām;

– 2 skolotājiem vai grupas vadītājiem, kas pavada klasi (sākot no 15 cilvēkiem)