Strādājošas māmiņas dienasgrāmata 2

Strādājošas māmiņas dienasgrāmata 2

16. May 2013, 16:23 aab aab

Būt strādājošai sievietei, kas ir arī māmiņa, nav viegls darbs! Kā piemērs ir labs arī nesen MK lasītais Wife (ceru, ka pareizi atceros niku) blogs. Brīžam pat uznāk stulbas domas - varbūt mainīt darbu? Bet vai tas atrisinās problēmas?

Man pēdējās nedēļas ir gana liels pārbaudījums un reizē arī laiks, kad pierādīt sevi kā labu darbinieku, kuru novērtē priekšniecība. Bet man ir divi amati, kas līdz maija beigām tiek apvienoti. Cik veiksmīgi - tas jau ir cits jautājums. Man izskatās, ka tas izdodas veiksmīgi, bet tas arī nozīmē, ka ir jāstrādā nopietnāk, raitāk, ir jāizdara četrās stundās tas, ko varētu darīt septiņas stundas. Bet es sevi mierinu, ka es daru to, ko varu izdarīt, tik labi, cik varu izdarīt un ceru, ka priekšniecība ir apmierināti. 

Ir jau arī kolēģi. Man izskatās, ka dažiem kolēģiem ir grūti saprast, ka es daru divus darbus, cenšos kā varu. Viņi vienalga nāk un nes un lūdz lietas, kas neattiecas uz attiecīgā brīža amatu. Godīgi sakot - ir grūti! Jo negribas nevienu aizvainot, bet tajā pašā brīdī arī negribu "izlaist" kolēģus. Cilvēki ātri pierod pie tā, ka kāds dara to, kas nav viņam jādara. Un, kad vairs nedara, tad ir neizpratnes pilns skatiens - kāpēc tā?! Zinu, ka ir jākļūst stingrākai, jo pašai darba pietiek. Cenšos un būšu vēl stingrāka. Varbūt kāds apvainosies, bet man nav jāpilda lietas, kas ir jādara viņiem pašiem.

Cenšos domāt labas domas, negācijas laist gar ausi un darīt tā kā ir labi un kā saka priekšniece, neuztraukties par to, ko domā citi.

Vēl visam bonusā tehnika izdomājusi jau priekšlaikus paņemt atvaļinājumu! Laikam saprata, ka ir pats karstākais kopēšanas laiks. Protams, ka būs kāds, kurš atļausies papukstēt. Bet lai jau pukst. 

Pēdējās divas nedēļas man liekas mega garas. Vai kāds nav pagarinājis darba nedēļas? Sajūta, ka jāstrādā nevis piecas, bet gan kādas septiņas dienas :) Līdz ar to ir nogurums. Noveļu to gan uz pavasari, gan uz ieilgušo ziemu, kas ir izsūkusi visu, kas iekšā ir bijis. Gan arī uz apziņu, ka iesniegums par atvaļinājumu ir uzrakstīts :D Vispār tā apziņa, ka būs atvaļinājums, nogurdina vēl vairāk. Tad tā vien gribas, lai jau rīt var atpūsties. 

Protams, ka kaļu arī atvaļinājuma plānus. Noteikti viens no plāniem ir izplunčāties Baltic Beach Hotel the Garden baseinos. 

 

Zinu, ka šis pavasaris ir daudzus nogurdinājis. Vispār jau nogurdinājusi ir garā ziema. Kā jūs cīnaties ar šo nogurumu?

 

Aab

maijbite maijbite 16. May 2013, 17:51

Man vēl joprojām nav receptes, kā tikt galā ar pavasara nogurumu, bet tas ir milzīgs. ☹ Dīvainākais ir tas, ka asins analīzes labas, viss normas robežās, bet pati tā nejūtos.
Lai izdodas paslinkot nedēļas nogalē! 😀

aab aab 16. May 2013, 17:47 madaray

mans brīvdienu plāns ir tiešām darīt neko 😃 atļaušos laiskoties un atpūsties 😀

lauvinja lauvinja 16. May 2013, 16:34

Aizbrauc brīvdienās pie dabas - izvēdini galvu - piem apciemo rododendrus Babītē 😉