Stiliste: vislabāk sievietei piestāv dabīga matu krāsa!

Stiliste: vislabāk sievietei piestāv dabīga matu krāsa!

11. Sep 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

No tumšmates kļūt par blondīni vai no gaišmates pārtapt melnmatē? Nē, labāk ne! Kādēļ nav ieteicamas tik krasas pārmaiņas matu krāsas izvēlē un pēc kādiem kritērijiem parasti tiek izraudzīta piemērotākā krāsa, to stāsta stiliste Jolanta Salaka. 

„Tā kā mums katrai ir sava dabīgā matu krāsa, to mainīt ļoti krasi, piemēram, no tumšas uz blondu, es tomēr neieteiktu. Šajā gadījumā ir jāmaina arī uzacu krāsa, lai neizskatītos, it kā galvā būtu parūka, un ļoti rūpīgi jāpiedomā arī pie visa cita, piemēram, meikapa un tērpa, lai koptēls izskatītos glīti.

Patiesībā matu krāsa, kas mums ir dabas dota, arī ir tā, kas mums katrai piestāv vislabāk!

Tomēr tad, ja savā izskatā vēlamies ieviest kādu akcentiņu, matus var iekrāsot šķipsnās vai arī nokrāsot divus toņus gaišākus vai tumšākus,” iesaka Jolanta Salaka.

Stiliste atklāj, ka kopumā matu krāsu, kas piestāv, nosaka pēc sievietes ādas krāsas, acu krāsas un dabiskās matu krāsas.

„Piemēram, ja āda ir ļoti sārta, ar tieksmi nosarkt, es neieteiktu izvēlēties rudos toņus vai sarkanu matu krāsu, jo tas sārto sejas ādu paspilgtinās vēl vairāk.  

Savukārt sievietes ar tumšiem matiem pēc dabas ir vairāk kontrastainas, tādēļ viņas ar košiem akcentiem un spilgtākām krāsām var eksperimentēt brīvāk!

Tumsnējām sievietēm visbiežāk ir arī spilgtas krāsas acis – vai nu zilas vai tumši brūnas – tādēļ, ja viņas savus matus izbalinās blondus, tas izskatīsies savādi.

Tātad jo tumšāks ir ādas tonis, jo tumšāka matu krāsa sievietei piestāv,” stāsta Jolanta Salaka.

Kāda matu krāsa vislabāk piestāv tev? Kādus eksperimentus, mainot matu krāsu līdz šim esi veikusi?