Steidzami nepieciešama recepte medikamentiem, bet nav pieejams ārsts. Kā rīkoties?

01. Apr 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Reizēm nākas piedzīvot situāciju, kad pēkšņi nepieciešami medikameti, taču ģimenes ārsts, lai izrakstītu vajadzīgo recepti, nav pieejams. Kā šādās situācijās rīkoties?

Risinājums šādos gadījumos ir 1 Min. Klīnika, kas piedāvā augsta līmeņa medicīnisko pakalpojumu klāstu, sniedzot iespēju saņemt medicīnas speciālista konsultāciju tūlītēji.

Klīnikas piedāvāto pakalpojumu klāstā ietilpst arī iespēja saņemt E-recepti.

E-receptei iespējams pieteikties pieteikuma formā izvēloties sadaļu “Izrakstīt e-recepti”. Šo pakalpojumu var saņemt tikai pilngadību sasniegušas personas pēc autentifikācijas ar e-parakstu.

Pēc autentifikācijas jāaizpilda elektroniska forma un jāatbild uz jautājumiem, kas saistīti ar pacienta veselību. 1 Min. Klīnikas mediķi izvērtē atbildes un pieņem lēmumu par receptes izsniegšanu vai pieteikuma noraidīšanu.

Lai pieņemtu lēmumu, 1 Min. Klīnikas mediķi var iepazīties ar e-veselības sistēmā pieejamo pacienta slimības vēsturi un agrāko veselības aprūpes gaitu. Nepieciešamības gadījumā mediķi ar pacientu sazinās, lai iegūtu papildu informāciju.

Ja pieteikums tiek iesniegts laikā no 8.00 līdz 22.00, tad atbildi par receptes izrakstīšanu pacients saņems gandrīz nekavējoties, taču ne ilgāk kā stundas laikā. 1 Min. Klīnika piedāvā tikai parasto (bet ne kompensējamo vai stingrās uzskaites) medikamentu recepti.