Starp debesīm un zemi

Starp debesīm un zemi

29. Aug 2019, 13:44 gucci123 gucci123

Šī vasara iet uz beigām un arī ceļojumu laiks, uzsākot jauno mācību gadu, man un dēliņam saruks. Taču ir viena vieta Latgalē, uz kuru aizbraucot burtiskā nozīmē var justies kā starp debesīm un zemi.

Krāslavas novada Ūdrīšu pagastā ir sporta atrakciju parks “Starp debesīm un zemi”. Tātad, braucot pa Krāslavas – Aglonas ceļa posmu, izbraucot caur apdzīvotu vietu “Stacija Krāslava”, nonākam pie pagrieziena uz Ļudvikovu, kur pretējā ceļa pusē ir uzstādīta norāde par sporta atrakciju parku “Starp debesīm un zemi”. Sekojot navigācijas norādēm, pa ceļam ir vēl vairākas norādes, kas neļauj mums nomaldīties.Piebraucot pie sporta atrakciju parku, redzam plašu un iekoptu lauku īpašumu. Teritorija nav iežogota, tāpēc var brīvi nolikt auto kādā brīvā laukumiņā. Aci uzreiz piesaista liels stends ar piedāvātajām atrakcijām un izcenojumiem. Mūs interesē šķēršļu trase un baskāju taka, kurai dots romantisks nosaukums “Eņģeļa pēdiņas”:)Izejot cauri ābeļu dārzam, redzam lapeni, ugunskura vietu, Airsoft laukumu, kā arī iekoptu dīķi ar dzidru ūdeni un ziņkārīgām zivtiņām.  Pēc brīža saimnieks ar saimnieci mums izrāda visu teritoriju, t.sk., šķēršļu trasi, kas ir iekārtojusies starp kokiem nelielā pamežā. Protams, iespaidīgākais laikam ir nobrauciens 90 m garumā. Blakus ir baskāju taka, kurā pēc piedzīvotajām emocijām un spēka pārbaudes šķēršļu trasē, “iekustināt” aktīvos punktus uz pēdām un nomierināt prātu.

Dodamies uz lapeni, aizpildu visu nepieciešamo dokumentāciju, noklausāmies instruktāžu, saņemam nepieciešamo ekipējumu. Uz šķēršļu trasi dosies dēliņš kopā ar instruktoru. Būtībā trases augstums nav liels – 2.5 m, taču, raugoties no zemes, gana iespaidīgs. Pirms trases iziešanas, dēliņš iziet mācību trasi un gūst pāris vērtīgus padomus, kā ērtāk rīkoties ar ekipējumu.Šķēršļu trases vidū ir ierīkots neliels rotaļu laukums ar klucīšiem un batutu mazākajiem apmeklētājiem, kas vēl nedrīkst kāpelēt pa šķēršļiem. Kopumā vērtējot, šķēršļi nav sarežģīti, ja vien kādreiz ir apmeklēts kāds cits šķēršļu parks, taču atsevišķi posmi bija sarežģīti nevis no fiziskās sagatavotības puses, bet no loģikas puses – jāizdomā, kā ērtāk iziet šo konkrēto posmu:) Un beigās kā balva seko garais nobrauciens, kas neatstāj vienaldzīgu nevienu.  

Otra atrakcija, kas šoreiz ir piemērota mums abiem – baskāju taka “Eņģeļa pēdiņas”. Visas takas garumā (90m) ir izvietoti vairāki posmi no dabīgiem materiāliem – māls, akmeņi, čiekuri, skaidas, ziedi… Man pietiek ar pāris reizēm, taču dēliņš var skriet atkal un atkal, jo apmeklējuma laiks nav ierobežots. Viņam visvairāk patika māli, vēsi un glumi…brrr… Blakus takai ir soliņš, kur gaidu, kamēr mans dēliņš izpriecāsies, nesteidzīgi pļāpājot ar saimniekiem.Uzzinu, ka saimnieki piedāvā interesantu komandas spēli – Footgolf, kas izklausās kā mikslis starp golfu un futbolu. Spēles mērķis ir trāpīt bumbu bedrītēs ar kāju palīdzību ar pēc iespējas mazāku spērienu palīdzību. Būtībā šai spēlei nav vecuma ierobežojumu, jo katrs spēlētājs var izvēlēties savu spēles tempu. Iespējams, ja nākošreiz te būsim kompānijā, noteikti uzspēlēsim:)

Saimnieki ir ļoti viesmīlīgi, pēc visām atrakcijām cienā mūs ar piparmētru citronūdeni un pašu dārzā lasītajiem āboliem.

Kājas noskalojam dīķi, un ir tik piepildīta sajuta par gūtajām emocijām. Esam fiziski gan izlādējušies, gan uzlādējušies. Saimnieki mums iesaka uzkavēties un pafotografēties izvietotajos foto rāmjos – melnās pirts siena, vintage spogulis un vintage gleznas rāmis. Vēl teritorijā ir šūpuļtīkli un dažādas šūpoles un kāpšļi bērniem.Kamēr dēliņš šūpojas, saimniece man izrāda viesu namiņu un viņas meitas gatavotās sveces. Viesu namiņš nav liels, bet mājīgi iekārtots un der lielākai ģimenei vai kompānijai. Sveces ir roku darbs un tās tiek ne tikai lietas, bet arī grebtas ar speciālu nazīti, veidojot dažādus ziedu rakstus vai ornamentus. Sveču cenas arī ir demokrātiskas - +/- sākot no 5 eur. Rīgā esmu tādas redzējusi, cenas ir sākot no 20 eur.Tā paris stundas no sirds atpūtušies un piepildīti dodamies mājās. Bērnam prieks par izklaidi un kaut ko jaunu redzētu. Savukārt, man prieks par uzņēmīgajiem cilvēkiem, kas arī Latvijas pierobežā ir tik drosmīgi un entuziastiski, lai realizētu šādus projektus!

Gucci123