Jau sen gribēju ko tādu pagatavot,un tieši Lieldienas šķita vispiemērotākās ,kad izmantot šādu šokolādes trauku. Manuprāt ideāls priekš mazajām šokolādes oliņām vai augļiem. (bērniem teicu- apēdīsiet augļus dabūsiet bļodiņu)
Tad nu pagatavošana:
Ņemam balonu ,uzpūšam tik lielu ,cik lielu vēlamies trauciņu.
Galu aizsien ar diegu,lai vēlāk var izlaist lēnām gaisu.
TAd izkausē šokolādi. Es izmantoju gatavo šokolādes glazūru ,kas ir divās krāsās. Balonu nomazgā ,bet nenoslauka. Lej virsū balonam.
Tad liekam ledusskapī,kas paātrinās sastingšanas procesu. Aptuveni pēc 20 minūtēm jau ņēmām ārā ,jo nevarējām vairs sagaidīt,kāds tad būs rezultāts.
Atsienam diegu un lēnām laižam laukā gaisu.
Jo lēnām laidīsiet laukā gaisu ,jo visas skaistās maliņas vairāk paliks nenolūzušas.
Trauciņš gatavs.
Šis bija izmēģinājums pirms Lieldienām,tāpēc tādu mazu gatavojām. Nākamreiz taisīsim dziļāku un iespējams lielāku. ( lai nonāktu līdz šādam rezultātam,jāatzīst,ka divas reizes gala rezultāts nesanāca.Tad nu iesaku ,tiem ,kas arī gatavo darīt lēnu pa soļiem,tad noteikti izdosies ar pirmo reizi)
Bet trauks jau nevar palikt tukš. Pildam ar augļiem.
Bērni nevarēja sagaidīt ,kad tiks pie našķošanās.
:)
No augļiem nekusa😃 bet viņš ilgak par 30 min nenostāvēja😃 sīkie noēda 😃
Vai šis trauks neizkūst no augļu sulas?
Paldies par ideju, es arī pamēģināšu.
Ļoti skaisti. Bet tas trauks nekūst istabas temperatūrā?