Šokolādes kūka ar ogu mērci

Šokolādes kūka ar ogu mērci

30. Sep 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Viegli pagatavojama, bet ļoti garda šokolādes kūka ar sezonas ogu mērcīti.

Sastāvdaļas:

  • 600 g tumšās šokolādes
  • 200 g sviesta
  • 10 olu dzeltenumi
  • 6 ēdk. miltu ar kaudzīti
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 4 ēdk. cukura

Ogu mērcei: svaigas sezonas ogas vai saldētas, cukurs pēc garšas.

Pagatavošana:

Atdala olu dzeltenumus un sakuļ ar cukuru līdz cukurs izkusis un izveidojusies gaisīga masa. Tad iejauc miltus un cepamo pulveri.

Ūdens peldē izkausē sviestu un šokolādi. Šokolādi nedrīkst pārkarsēt!

Cepamo formu izsmērē ar nedaudz sviesta un vienmērīgi izbārsta ar cukuru (šim mīklas daudzumam vispiemērotākā cepšanas forma būs 23 cm diametrā). Pēc tam uzmanīgi maisot savieno abas masas, mīklu lej sagatavotajā cepamajā formā. Cep 160° temperatūrā 40 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Atdzesētu pasniedz ar ogu mērci vai siltu – ar saldējumu.

Ogu mērces pagatavošana:

Svaigas sezonas ogas vai saldētas uzkarsē katliņā līdz izdalījusies sula. Ogas izberž caur sietu un kopā ar sulu un nedaudz cukura turpina vārīt līdz mērce sāk biezēt.