Šogad kuličam NĒ, siera kūkai JĀ!

Šogad kuličam NĒ, siera kūkai JĀ!

11. Apr 2020, 14:12 PirmoreizMamma PirmoreizMamma

Kas gan būtu Lieldienās bez kūkas?!

Jā, Lieldienās iecienītas ir gan burkānkūkas, gan kuliči, gan visādi citādi plāceņi un plātsmaizes.. bet, šo visu var aizstāt arī ar gardu kūku! Kāpēc lai kādā mājā šogad tā nebūtu vienkārši pagatavojama siera kūku, vai ne?! 

 

Nepieciešamās sastāvdaļas:

*400gr selgu šokolādes cepumu  

* 120gr sviests

* 500gr maskarpone siers 

*100gr cukurs

* 1 tējk kartupeļu ciete

* vaniļas cukurs 

*175gr skābais krējums

* 3 olas

* citrona sula

 

Pagatavošana:

Maskarpones sieru sakulu kā pirmo, viendabīgā masā , pēc tam pievienoju cukuru, kartupeļu cieti un vaniļa cukuru- atkal visu samaisot viendabīgā masā! Iemaisītu skābo krējumu, un kā pēdējas pievienoju olas un sulu no vesela citrona. Pirms likšanas kūku pamatnē, garša bija vairāk kā fantastiska- salda, ar lielisku skābumiņu.

Pirms tam gan sagatavoju kūku pamatni- sablenderētu šokolādes cepumus un pievienoju izkausēto sviestu. Rūpīgi noklāja tortes veidnes “dibenu”.

Uzsildīju krāsni uz receptē norādītajiem 150 grādiem un vajadzētu cept ~ h, līdz kūku pakustinot kustas tikai vidus. Man pēc h cepšanās kustējās vēl teju visu kūka, tāpēc man kūka bija gatava pēc 90min cepšanas.

Izdekorējam, un gatavs! 

Lūk, tieši tik vienkārši būs pagatavojama šī siera kūka! Kūkas es pati cepu tikai otro reizi dzīvē, tāpēc apsolu, ka Tev noteikti izdosies! :)  Ceru, kādai noderēs Lieldienu galdam  ?