SMAIDS: ierocis un vairogs

SMAIDS: ierocis un vairogs

01. Mar 2017, 09:55 Druxis Druxis

Nesen biju kādā seminārā, kur cita starpā bija uzdevums atrast savas stiprās puses, labākās īpašības. Pasniedzējs lika apdomāt, ko bieži vien dzirdi par sevi no citiem – tās tad arī ir tavas izteiktākās īpašības un īpašās prasmes.

Manā gadījumā tas ir pozitīvisms, optimisms un smaids! Jā, es smaidu bieži, smaidu no sirds, smaidu dabiski. Ja kādu dienu esmu nopietna, apkārtējie sāk satraukties, vai kas ir atgadījies. Jā, tik traki! :)

Smaidot ir vieglāk, smaids atbrīvo cilvēkus, tas palīdz „atvērt durvis”. Turklāt smaidot arī pašai paliek kaut kā vieglāk, gaišāk. Jā, smaids neapšaubāmi ir spēcīgs ierocis, bet, manuprāt, tikai tad, ja tas ir no sirds. Jo var taču redzēt, ka smaids  rotā ne tikai lūpas, bet arī atmirdz acīs.

Bet vai smaidoši cilvēki vienmēr ir laimīgi? Vienmēr vieglprātīgi un bez rūpēm? O, nē! Šovakar tā vien gribējās ielīst kaktiņā un paraudāt, bet laimīgā kārtā piezvanīja kolēģe, un sarunā ar viņu, stāstot visas bēdas, sāku smaidīt.. ne tāpēc, ka smieklīgi, bet tāpēc, ka tā paliek vieglāk. Jā, smaids ir arī vairogs.

Smaidiet arī tad, kad sāp! Smaidiet no sirds!

Druxis Druxis 01. Mar 2017, 20:14

Man šķiet, ka smaids palīdz justies labāk arī pašam. Protams, smaidīt piespiedu kārtā, kad sāp, nav vajadzības. Bet arī ne izkustināt nevienu sejas muskulīti, kad patiesībā ir prieks, ir dīvaini.

Vakar man bija īpaši skumji un mans puika tik ļoti centās panākt, lai es pasmaidu. Tas bija mīļi! 😀

mamma88 mamma88 01. Mar 2017, 10:11

Smaids dazkart slepj aiz sevis sapes. Tapec smaidu,kad ir iemesls. Censos nelikt maskas.