Skudru pūžņa vieninieks

Skudru pūžņa vieninieks

27. Mar 14:20 Zane Garokalne Zane Garokalne

Šo kūku mēs mūsu ģimenē gatavojam diezgan bieži un iesaistām arī bērnus kūkas gatavošanas procesā. Jo visas kūkas sastāvdaļas ir garšīgas gan kopā gan atsevišķi.

2 pakas selgas cepumu

1 buņdža iebiezināta piena

1 paka sviesta 

Magones

Riekstu rozīņu maisījums

Bļodā salauž cepumus mazos gabalos. Uz lēnas uguns izkausē sviestu. Sviestam pievieno klat iebiezināto pienu. Sviestu un iebiezināto pienu karsējot uz lēnas uguns un maisot dabū abus viendabīgā masā. Riekstu un rozīņu maisījumu pieber klāt cepumiem un samaisa. Pievieno klat sviesta un iebiezinātā piena masu un visu kopa sajauc un veido vieninieku, kad izveidots pārkaisa ar magonēm.

Lai labi garšo!