Sievietes emocionālās un fiziskās labsajūtas instrumenti: Veselīgs un sabalansēts uzturs

08. Feb 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kopā ar Māmiņu Kluba TV raidījuma vadītāju Līvu Spuravu turpinām meklēt sievietes emocionālās un fiziskās labsajūtas formulu! Ja iepriekšējā reizē secinājām, ka lielu nozīmi tajā spēlē fiziskā aktivitāte, tad, nenoliedzami, neiztikt arī bez rūpēm par veselīgu uzturu.

Satura veidotāja un veselīga dzīvesveida entuziaste Elizabete Valujeva atzīst, ka jau gadu, kopš kļuvusi par māmiņu, viņai ir vēl svarīgāk būt veselīgai un enerģijas pilnai. Lai to īstenotu, viņai ir svarīgs veselīgs dzīvesveids, sports un, protams, arī ēst gatavošana. “Tagad, no rīta apēdot maizīti, biezpienu, zaļumus vai ko citu, jūtos daudz enerģiskāka nekā kādreiz, kad pirms darba apēdu bulciņu un enerģija ātri noplaka,” stāsta Elizabete, atzīstot, ka viņai ir ļoti svarīgi, lai jo īpaši dienas pirmajā pusē būtu enerģija. Viņas izpratnē veselīgs uzturs nebūt nenozīmē, ka tas ir arī sarežģīts vai dārgs. “Tā ir pozitīva attieksme pret sevi un savu ķermeni. Tā ir apziņa, ka ķermenis ir tā vieta, kur dzīvosi visu savu mūžu,” teic Elizabete. Viņasprāt, jo apmierinātāki būsim ar savu dzīvi, jo arī būsim laimīgāki kā sabiedrība kopumā.

Ņemot vērā, ka uzturs ieņem ļoti būtisku lomu mūsu ikdienas labsajūtā un veselībā, Elizabete ikvienam rekomendē aiziet pie uztura speciālista, kurš individuāli ieteiks labāko tev un tavam organismam. “Tu nevari paņemt to, kas der tavai draudzenei, mammai vai tētim, tev ir jādomā par sevi kā individuālu personu,” uzsver viņa.

Izmēģini Elizabetes ieteiktos sāļos plācenīšus, kas būs lielisks olbaltumvielu avots un radīs sāta sajūtu ilgākam laika posmam!

Sastāvdaļas:

  • 2 olas;
  • 350g biezpiena;
  • 2 saujas rīvēta siera;
  • 4 ēdamkarotes miltu;
  • sauja spinātu;
  • sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

  • Bļodā liekam biezpienu, kam pievieno rīvēto sieru, olas un miltus.
  • Visas sastāvdaļas samaisa. Ja vēlas, var nedaudz pievienot grieķu jogurtu, lai plācenīši būtu sulīgāki. Pēc garšas pievieno arī sāli un piparus.
  • Gatavajai masai pievieno spinātus vai jebkurus citus zaļumus.
  • Plācenīšus apcep uz sakarsētas pannas no abām pusēm.