Sievietes emocionālās un fiziskās labsajūtas instrumenti: Rezultātu nevar gaidīt uzreiz!

23. Feb 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Kluba TV raidījuma vadītāja Līva Spurava turpina meklēt instrumentus, kas sievietei ikdienā var palīdzēt gan fiziski, gan arī emocionāli justies labāk. Šoreiz, tiekoties ar sertificētu uztura un fitnesa treneri Madaru Meieri, tiek meklēta atbilde uz jautājumu, kāpēc saviem mērķiem, piemēram, vēlmei iegūt labākas auguma aprises, dažkārt atmetam ar roku.

Sertificēta uztura un fitnesa trenere Madara Meire uzsver, ka nav slepenas formulas, jo viss ir atkarīgs tikai no pašas. “Ja būtu maģiskā atslēga, būtu forši! Praktiski ir pieejams ļoti daudz informācijas, taču informācija bez emocionālās piesaistes nekad nekļūst par praksi,” saka viņa, uzsverot, ka galvenā atslēga ir emocionālā piesaiste.

Tieši šī iemesla dēļ, ka ceļā uz savu mērķi nav emocionālās piesaistes un atbildēts uz jautājumu, kāpēc to gribi, bieži vien nekas neizdodas. Madara uzdod precīzus jautājumus: “Kāpēc es gribētu veselīgāku ikdienu? Vai man pietrūkst enerģijas? Varbūt vēlos rādīt bērniem piemēru? Varbūt samazināt svaru vai labāk izskatīties?” Viņa uzsver, ka otra problēma, kas nereti ir klupšanas akmens ceļā uz mērķi, ir tas, ka visu vēlamies sasniegt ātri, piemēram, jau pēc diviem treniņiem spogulī ieraudzīt pretī veramies savu ideālo ķermeni. “Ir svarīga procesa iemīlēšana un apzināšanās, ka tas ir ceļojums nevis vienas dienas darbs. Vismaz 3-6 mēneši ir minimums, ko sev dot, lai ieraudzītu rezultātu,” uzsver M. Meiere.