Saulainie ūdens kliņģeri.

Saulainie ūdens kliņģeri.

28. Dec 2012, 20:17 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

  • 250ml piens
  • 1,5 tēj.k sausais raugs
  • 4 ēd.k cukurs
  • 1 tēj.k sāls
  • 1 ola mīklā
  • 30g siers (Krievijas,Holandes....)
  • Milti ap 2,5 glāzēm
  • 4 ēd.k eļļa
  • 1 apelsīna vai citrona miziņa ( tiem kam garšo citrusa aromāts var pat vairāk to miziņu pievienot no diviem apelsīniem)
  • vaniļas cukurs pēc velēšanās
  • 1/2 tēj.k kurkuma-krāsai

Pagatavošana:

Siltā pienā iemaisam raugu.
Citā traukā olu samaisam ar cukuru,sāli,eļļu,apelsīnu miziņu un vaniļas cukuru.
Pievienojam raugu ar pienu,izmaisam.Pievienojam uz smalkās rīves sarīvētu sieru.
Beram klāt miltus,kurkumu un mīcam mīklu.Lai nepārcestos ar miltiem,iesaku mīcot mīklu ik pa laiciņam rokas nomazgāt un ieziest ar eļļu,tā var redzēt vai mīkla ir gatava un nelip pie rokām.
Samīcīto mīklu liekam ieeļļotā traukā,ko pārsedzam ar pārtikas plēvi un liekam siltā vietā uz 1 stundu.

20121228201236-40845.jpg

 

20121228201249-77269.jpg

 

No uzrūgušās mīklas izveidoju 15 bumbiņas.

Katru sarullēju tievā desiņā.Katru pārlokam uz pusēm un savijam abas pusītes kopā,izveidojam tādus kliņģerīšus.

20121228201259-13545.jpg

 

3 litra katlā ielēju ūdeni,pievienoju ēd.k eļļu un uzvārīju.

Liekam pa 3 kliņģeriem vārīties līdz tie uzpeld.Skatamies,lai nepielīp viens pie otra,vai pie katliņa dibena.
20121228201314-41139.jpg

 

20121228201323-58126.jpg

 

kad kliņģeri uzpeldējuši liekam tos uz ietaukota cepamā papīra.Apsmērējam ar izkausētu sviestu un apberam ar cukuru,ja vēlamies.


Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 20 minūtēm līdz kliņģeri skaisti brūni.

20121228201332-58177.jpg

 

20121228201342-28653.jpg

Skaisti,smaržīgi,gardi!

20121228201351-32273.jpg

20121228201401-66035.jpg

RECEPŠU KONKURSS: Iesūti svētku ēdiena recepti, laimē Electrolux!

20121214115224-23314.jpg