Saulainā biezpienmaize

Saulainā biezpienmaize

17. Apr 2014, 13:05 veesma veesma

Man liekas, ka biezpienmaize būtu ļoti labs gardums arī Lieldienu svētku galdam.

Padalīšos, kā pagatavot gardu un vienkāršu biezpienmaizi. Recepti atradu žurnālā Ievas māja.

Mīklas pamatnei vajadzēs:

- 100g auksta sviesta;

- 50g cukura;

- 1 tējkarote vaniļas cukura;

- 1 citrona norīvēta miziņa;

- 150g miltu.

Virsmai:

- 500g biezpiena;

- 2 olas;

- 4-5 EK skāba krējuma;

- 4EK manna;

- 90g cukura;

- šķipsniņa sāls;

- sauja rozīņu.

Gatavojam mīklu.

Sarīvējam sviestu uz rupjās rīves. Pieliekam cukuru, vaniļas cukuru, šķipsniņu sāls un pierīvējam citrona miziņu.

20140417121912-26691.jpg

Pieberam miltus un samīcam drupačainu mīklu.

20140417122744-16632.jpg

Mīklu beigās saveļam bumbā, ietinam follijā un ieliekam ledusskapī. 

20140417123122-56612.jpg

Gatavojam biezpiena pildījumu. Ieliekam bļodā biezpienu, piesitam olas un pievienojam krējumu. Visu samaisām.

20140417123209-86140.jpg

Tad pievienojam cukuru, mannu un ja vēlas pierīvējam citrona miziņu, samaisām.

20140417123425-58558.jpg

Beigās pievienojam sauju noskalotu rozīņu un iemaisām tās.

20140417123613-34308.jpg

Biezpiena masa gatava.

20140417123753-61220.jpg

Mīklu izspaidām pa visu pannu, un izveidojam arī nelielas maliņas uz augšu. Tad pamatni sadurstām ar dakšiņu un liekam cepties 180 grādos 10 minūtes.

20140417123855-83389.jpg

Pamatne gatava.

20140417123945-77288.jpg

Lejam virsū biezpiena masu un liekam cepties atpakaļ krāsnī uz kādām 45-50 minūtēm.

20140417124141-46856.jpg

Biezpienmaize gatava. Virsiņa ir skaisti zeltaini brūna.

20140417124402-76546.jpg

Ņemam ārā no pannas un pagaidām, lai atdziest.

20140417124527-28087.jpg

Ķeramies pie ēšanas.

20140417124929-44377.jpg

Biezpienmaize ir ļoti garda.

20140417125012-98803.jpg

Lai labi garšo!

Priecīgus svētkus!

 

Vēsma

Recepšu konkurss: krāsainie Lieldienu ēdieni

20140403102300-68723.jpg


inleila inleila 17. Apr 2014, 14:07

Esmu tieši šo biezpienkūku cepusi! Ļoti garšīga un diezgan viegli pagatavojama!👍