Man liekas, ka biezpienmaize būtu ļoti labs gardums arī Lieldienu svētku galdam.
Padalīšos, kā pagatavot gardu un vienkāršu biezpienmaizi. Recepti atradu žurnālā Ievas māja.
Mīklas pamatnei vajadzēs:
- 100g auksta sviesta;
- 50g cukura;
- 1 tējkarote vaniļas cukura;
- 1 citrona norīvēta miziņa;
- 150g miltu.
Virsmai:
- 500g biezpiena;
- 2 olas;
- 4-5 EK skāba krējuma;
- 4EK manna;
- 90g cukura;
- šķipsniņa sāls;
- sauja rozīņu.
Gatavojam mīklu.
Sarīvējam sviestu uz rupjās rīves. Pieliekam cukuru, vaniļas cukuru, šķipsniņu sāls un pierīvējam citrona miziņu.
Pieberam miltus un samīcam drupačainu mīklu.
Mīklu beigās saveļam bumbā, ietinam follijā un ieliekam ledusskapī.
Gatavojam biezpiena pildījumu. Ieliekam bļodā biezpienu, piesitam olas un pievienojam krējumu. Visu samaisām.
Tad pievienojam cukuru, mannu un ja vēlas pierīvējam citrona miziņu, samaisām.
Beigās pievienojam sauju noskalotu rozīņu un iemaisām tās.
Biezpiena masa gatava.
Mīklu izspaidām pa visu pannu, un izveidojam arī nelielas maliņas uz augšu. Tad pamatni sadurstām ar dakšiņu un liekam cepties 180 grādos 10 minūtes.
Pamatne gatava.
Lejam virsū biezpiena masu un liekam cepties atpakaļ krāsnī uz kādām 45-50 minūtēm.
Biezpienmaize gatava. Virsiņa ir skaisti zeltaini brūna.
Ņemam ārā no pannas un pagaidām, lai atdziest.
Ķeramies pie ēšanas.
Biezpienmaize ir ļoti garda.
Lai labi garšo!
Priecīgus svētkus!
Vēsma
Recepšu konkurss: krāsainie Lieldienu ēdieni
Esmu tieši šo biezpienkūku cepusi! Ļoti garšīga un diezgan viegli pagatavojama!👍