Sals un mikli mati. Tas nav savienojams!

Sals un mikli mati. Tas nav savienojams!

08. Mar 2013, 00:00 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Aši izmazgājam, izžāvējam matus un tiem plīvojot, steigšus dodamies uz darbu. Vai pazīstama situācija? Ja šādi iesākas arī tavi rīti, izlasi un uzzini, kādēļ šis ieradums nav veselīgs!

Konsultē Lauma Valeine, dermatoloģe skaistuma klīnikā 4.Dimensija.

Risks ne tikai matu veselībai!

„Mūsu ķermenī nemitīgi notiek intensīvi termoregulācijas procesi un āda savu siltumu atdod jeb zaudē ļoti strauji.

Tad nu izejot ārā ar mitriem vai tikko ar fēnu izžāvētiem matiem, šī mitrā virsma aukstumu piesaista vēl vairāk un rezultātā āda straujāk atdod arī siltumu. Tas, savukārt, var vainagoties ar negatīvām sekām,” skaidro dermatoloģe.

Pirmkārt, šādi iespējams apsaldēt mata sakni, veicinot matu izkrišanu un augšanas problēmu.

Otrkārt, dodoties ārā, aukstumā tikko mazgātiem matiem iespējams apsaldēt sejas nervus, tā iedzīvojoties ne tikai tādās nepatīkamās sekās kā sejas ādas iekaisums, bet arī izteiktas sāpes un nepatīkamas sajūtas visā sejas daļā!

Labākais galvas ādas sargs ziemā – cepure!

„Pats svarīgākais, ko gada aukstajā sezonā noteikti jādara, it īpaši tad, ja grasies doties ārā nesen mazgātiem matiem, jānēsā cepure,” uzsver Lauma Valeine.

Tomēr, ja neesi droša, ka ar to būs gana, lai neapsaldētu sejas nervus un saudzētu savu matu veselību, vislabāk tos mazgāt vakarā nevis no rīta pirms došanās ārā!

Jutīgai ādai īpašu kopšanu

Sievietes, kurām ir jutīga galvas āda, ikdienā var izvēlēties arī maigākus attīrošos līdzekļus, kas speciāli paredzēti šādam ādas tipam.

Tomēr tas katrai sievietei būs ļoti individuāli, jo tad, ja ar galvas ādu nekādu problēmu nav, viņa var lietot arī tos pašus ierastos attīrošos produktus.

Māmiņu Klubs

Kādi ir tavi ieradumi, vai mēdz doties ārā tikko mazgātiem matiem?