Gardas sāļās uzkodas, kad negribas pīrāgus gatavot.
Būs nepieciešama rauga mīkla. Var nopirkt jau gatavu vai pagatavot pati.
Es rauga mīklu gatavoju šādi:
Atdzīvina raugu 40 g presētā rauga, ēdamkarote cukura sīrupa, ēdamkarote miltu, ēdamkarote silta ūdens, samaisa. Atstāj kamēr jauc pārējo mīklu.
Ņem 75 gramu sviesta, saputo ar 50 gramu cukura sirupa, pievieno 1 olu, saputo. Pievieno 5 gramus sāls un 230 g silta piena. Saputo, piesijā 500 g miltu un pieliek atdzīvonāto raugu.
Mīklu samīca - apmēram 5 minūtes ar mikseri un mīklas ķepām. Uzraudzē siltā vietā (piem cepeškrāsnī uz 50 grādiem) 20 minūtes, izmūca vēlreiz 2-3 minūtes un uzraudzē atkārtoti.
Pildījumam:
pesto
plānās škēlēs sagriezts siers
plānās šķēlēs sagriezts šķinķis
Gatavošana:
Mīklu izrullē, pārziež ar pesto un uz tās klāj plāni sagrieztu sieru un šķiņķi, sarullē un sagiež kā desiņu apmēram 2-3 cm biezās ripiņās.
Pārsmērē ar olu un cep 220 grādos apmēram 10 minūtes.
Labu apetīti!