Tiekamies Māmiņu kluba TV raidījumā svētdien - 30.09. Mammas laime, ergosomas, gards kokteilis, māmiņas uzturs krūts ēdināšanas laikā un kanisterapija

Tiekamies Māmiņu kluba TV raidījumā svētdien - 30.09. Mammas laime, ergosomas, gards kokteilis, māmiņas uzturs krūts ēdināšanas laikā un kanisterapija

27. Sep 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ik svētdienas tikšanās Māmiņu klubam ir ārkārtīgi īpašas, jo tajās ir iespēja būt kopā ar ikvienu mammu un mazo, kuri kādā brīdī ir mēģinājuši rast atbildes uz kādu jautājumu vai saprast, ka savās “mammu lietās” nav palikušas vienas, tāpēc šajā svētdienā esam Jums sagatavojuši aizraujošus stāstus, lai būtu kopā TV kanālā STV, jau no plkst: 9:20!

Sāksim svētdienu kopā -  IESKATIES, kādas tēmas esam Jums sarūpējuši!

Viens no galvenajiem stāstiem, kas caurvīs visu šīs svētdienas raidījumu ir Lauras Dennler atklātais skatījums uz dzīvi. Biznesa pārrunu stratēģe, Uguns skolas vadītāja, par savām mājās sauc Šveici, mamma diviem bērniem, raidījumā runās par to, kāpēc sievietes sevi pazaudē un kas notiek, ja mēs savu laimi neliekam pirmajā vietā.

 

 Garšu ceļvedis šajā svētdienā ievedīs mūs spēcinošu garšu pasaulē, kurā pavārs  Žanis Raivo – Behmanis mums parādīs kā pagatavot spēcinošu, sezonālu kokteili no dārzeņiem, augļiem un auzu pārslām.  Ikdienā Žanis sastopams virtuvē, tomēr brīvajos brīžos brien pļavās, pastaigājas mežos, jo viņam patīk atrast vēl neiepazītas lietas un atklāt jaunas garšas, ar kurām radīt ēdienu, kura galvenās vērtības ir – īsts un kvalitatīvs.

Jaunās māmiņas ikdienā ir jāspēj apvienot daudz un dažādu pienākumu veikšanu ar rūpēm par mazulīti. Viens no veidiem kā paspēt visu, ir darīt to kopā ar mazo.  Bet to cik daudz spēka no mammas prasa mazuļa nēsāšana, zina tikai tās mammas, kas savus mazos ir iznēsājušas uz rokām. Šajā svētdienā meklēsim alternatīvas iespējas un uzzināsim kādā vecumā varam mazulīti likt Ergosomā un kā to darīt pareizi.

Kā mainās mammas uzturs krūts zīdīšanas laikā un kā tas, ko apēdam, ietekmē mazulīti? Liela daļa mammu šajā laikā bieži atsakās no dauzu produktu lietošanas uzturā, kā piemēram, piena produkti. Sertificēta uztura speciāliste, Lizete Puga, atklāj, ka tikai 10% mazulīšu veidojas alerģiskas reakcijas uz kādu no pārtikas produktiem, tāpēc – šajā raidījumā skaidrosim, kur ir robeža starp nepieciešamību atteikties no kādas konkrētas produktu grupas un galējībām, kad katra mazākā pazīme mazuļa vēdera izejā vai uz ādas, tiek tulkota kā nepanesamība.

Svētdienas raidījuma noslēgumā tiksimies ar Māmiņu kluba Labdarības fonda mazo Super meiteni, Elizabeti un viņas mammu Kristīni! Elizabetes veselības stāvoklis pasliktinājās, kad meitenītei bija vien pāris mēnešu, pēc Ilga un nopietna izmeklējumu procesa tika atklāta ģenētiskā saslimšana, tai progresējot, piedzīvojot dažādas medicīniskās manipulācijas, Elizabete ir zaudējusi redzi, valodas attīstiba ir regresējusi, taču Elizabetes mamma nepadodas un turpina meklēt dažādus risinājumus, lai uzlabotu meitenītes kvalitāti un dzīvi. Iepazīsim kanistarpiju un uzzināsim ko vairāk – kā šie īpaši apmācītie četrkājainie draugi var palīdzēt bērniņiem ar īpašām vajadzībām!

Uz tikšanos – svētdien, kanālā STV, plkst 9:20

Māmiņu klubs, 2018