Sagaidi vasaru skaista! Kā mazināt celulītu?

21. Mar 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vasara tuvojas ar katru dienu, tāpēc ir pēdējais brīdis padomāt par sevi, lai gada silto sezonu sagaidītu skaista un starojoša! Viens no šķēršļiem, kas nereti sievietēm rada diskomfortu un liedz izbaudīt vasaru, ir celulīts. 

Dermatoloģe Olga Zaikovska sarunā ar Māmiņu Klubu atklāja piecus svarīgus elementus, kas tev palīdzēs uzlabot savas ādas stāvokli.

Kustības un tīrs ūdens

Celulīta veidošanos veicina vairāki faktori, tostarp mazkustīgs dzīvesveids, sēdošs darbs, nepareizs uzturs, tāpēc pirmie soļi ceļā uz ādas stāvokļa uzlabošanu un celulīta mazināšanu ir vairāk kustību un tīra ūdens dzeršana ikdienā. “Tīru ūdeni jādzer, lai samazinātu audu tūskainību. Ne visiem obligāti dienā jāizdzer 2 vai 3 litri ūdens, taču ieteicams to dzert no rīta, starp ēdienreizēm, vakarā,” atgādina dermatoloģe Olga Zaikovska.

Kontrastdušas

Lai mazinātu celulītu, rītu ieteicams sākt ar kontrastdušu, kas ir ekonomisks, taču ļoti efektīvs pasākums ceļā uz ādas stāvokļa uzlabošanu, jo aukstā un karstā ūdens kontrasts labvēlīgi iedarbojas uz asinsvadu sieniņām, tās tonizējot.

Pašmasāža

Papildu kontrastdušai ieteicama pašmasāža. Izmantojot masējošas kustības, ieteicams ādā iemasēt speciālos celulīta mazināšanai paredzētos ādas kopšanas līdzekļus.

Ķermeņa procedūras

Ādas stāvokli palīdzēs uzlabot arī estētikas speciālistu ieteiktās ķermeņa procedūras.

Pārdomā savu uzturu

Dermatoloģe Olga Zaikovska uzsver, ka svarīgi ir pārdomāt arī savu ikdienas uzturu, cenšoties samazināt uzturā uzņemtā sāls daudzumu, kas palīdzēs mazināt tūskainību audos. Tāpat arī svarīgi samazināt balto miltu daudzumu ikdienas uzturā un alkohola patēriņu.

Lai gan ikviena no mums vēlētos, lai rezultāti ceļā uz skaistāku ādu būtu redzami jau uzreiz, ir nepieciešami pāris mēneši aktīva darba, lai sasniegtu pirmos rezultātus.

 

Savam skaistumam izmēģini:

BIO2YOU Anti-Cell anticelulīta skrubis ar jūras sāli ķermenim

GEOMAR Effetto Urto anticelulīta krēms

REVUELE Slim&Detox pretcelulīta serums-koncentrāts​​​​​​​

WATSONS Masāžas birste​​​​​​​

​​​​​​​