Rudens vakara kūka

Rudens vakara kūka

18. Sep 2019, 10:53 gucci123 gucci123

Ir rudens novakare, slinki līņā lietutiņš...taču manās mājās ir 2 kuriem tā vien niez pirkstiņi, lai kaut ko gardu uzmeistarotu. Šogad ir padevusies plūmju raža. Man ļoti garšo plūmes jebkurā veidā - svaigas, kompotā, kūkās, žāvētas plūmes - tās gan negaršo!

Tā mēs nolemjas 2-atā uzmeistarot kūku no plūmēm un...hm...jāpaskatās ledusskapī. Jebkurā gadījumā šī būs mana improvizācija, recepti neatradīsiet sociālajos portālos. 

Ņemam 1 glāzi cukura (vienalga, balto vai brūno), 1 glāzi kefīra, 1,5 glāzes miltu (arī pēc patikas - kviešu vai kādus citus), 1 paciņu biezpiena (es ņēmu 9%), 2 olas, 180 gr kausēta sviesta, 1 tējkaroti cepamā pulvera, 1 tējkaroti vaniļas cukura un visus šos labumus saliek lielā katliņā vai bļodā.

Zemāk ir mūsu ar dēlu vizualizācija jeb kā mums ar to visu veicās:Dāsni beram balto cukuru.1,5 glāzes kviešu miltu. Pievienojam 1 paciņu 9% biezpiena. Pieberam 1 tējkaroti cepamā pulvera, kā arī pārējās sastāvdaļas. Visus labumus samaisa kopā tā, lai mīklā nebūtu kunkuļu (no miltiem). Es izmantoju rokas mikseri, jo ar to ir ērti darboties.

Pēcāk ņem cepano veidni (man ir apaļa, 25 cm diametrā) un ieklāj tajā cepamo papīru (ja šis variants nav tīkams, veidni var ieziest ar sviestu vai eļļu). Iegūto samaisīto masu lej veidnē. Kamēr masa atpūšas, ņem 10 nelielas plūmes ( es ņēmu tumšas, bet var arī citas), nomazgā un sagriež kubiņos. Plūmju kubiņus vienmērīgi uzber uz kūkas masas. Un tad liek cepties cepeškrāsnī (200 grādu pēc Celsija) uz aptuveni 40-50 minūtēm. Kūkas gatavību pārbauda, iedurot tai virsmā ar koka irbulīti, taču šai kūkai vajag ņemt vērā to, ka malas ir brūnas un kraukšķīgas, taču vidiņš var būt mīksts (biezpiena dēļ). Kad kūka ir gatava, iesaku pagaidīt kādas 40 minūtes, lai tā nedaudz saraujas un neizjūk, griežot to gabaliņos. Tālāk jau ir variācijas, var to apbērt ar pūdercukuru vai ēst kopā ar saldējumu. Taču mums ar dēlu garšo tāpat, jo neesam saldummīļi:) Manam vīram garšo ar saldējumu. Kūka šādā izskatā sanāk saldskāba. 

Labu apetīti, Gucci123