Sastāvdaļas galetēm:
375ml piens
3 glāzes auzu pārslas (rudzu,miežu,kviešu,pilngraudu pārslas)
75g sviests
1 tēj.k sāls
2 tēj.k cukurs
pipari un dažādas garšvielas pēc vēlēšanās,man ir ķimnenes un provansas garšviela
50-100g siers
ap 4 ēd.k milti
1/2 tēj.k soda
Pagatavošana:
Katliņā izkausējam sviestu,pielejam pienu,pievienojam sāli,cukuru uzsildam līdz brīdim,ka sāk burbuļot.
Bļodā ieberam pārslas.Karstu piena maisījumu lejam pārslās un izmaisam.Pievienojam garšvielas.Atstājam līdz atdziest viegli silts.
Sieru sarīvējam uz smalkās rīves,pievienojam atdzisušām pārslām.Izmaisam.
Beram klāt cepamo pulveri un pa karotītei miltus un mīcam mīklu.
Man pietika vien ar 4 ēd.k miltiem un mīkla bija stingra,mīcāma,mitra,bet nelipa pie rokām.
Mīklu rullējam uz cepamā papīra,šādi to viegli rullēt,jo ta nelīp pie virsmas.Nedaudz virsū uzberam miltus,lai nelip pie ruļļa.
Izrullējam cik plānu biezu vēlamies.
Ar glāzi izspiedu aplīšus.
Katru aplīti ar gaļas āmuriņa rupjo pusi sadurstam.
Šādi sagatavojam visas galetes.
Man sanāca 64 galetes.
Liekam uz cepamās plāts kur ieklats cepamais papīrs.
Cepam ap 180 grādiem ap 18 minūtēm,līdz galetēm viegli brūnas maliņas.
Lūk,gatavās galetes.
Šādas galetes var pagatavot bez piena un sviesta,tiem kam uz šiem produktiem ir alerģija.
Piena vietā lejam ūdeni,bet sviesta vietā eļļu.
Siers ir kā piedeva,bez tā var arī iztikt.
Galetes ir kraukškīgas,nav pārāk cietas.
Sanāca ļoti,ļoti gardas.Aromātiskas galetes,kas noder gan kā našķis,gan kā dažādu uzkodu pagatavošanai kā pamats.
Šīs galetes ir viegli sāļas,ja vēlamies izteiti sāļas pievienojam pavisam nedaudz sāli,ja vēlamies saldas liekam vairāk cukuru vai medu.
Gatavojam zaļo biezeni:
1/2 buņdžiņa konservēti zaļiew zirnīši
1/2 paciņa Rasa krēmsiers ar zaļumiem
pāris piparmētras lapiņas
pētersīļi un dilles
Visu liekam traukā un sablenderējam.Ieliekam ledusskapī,lai nedaudz sacietē.
Gatavojam sārto biezeni:
1/2 paciņa Rasas krēmsiers ar tomātiem un papriku
1 neliela vārīta biete
pipari,sāls,ķimenes
Un atkal visu kopā sablenderējam,atdzesējam ledusskapī
Burkānu salāti:
1 svaigs burkāns
1/2 paciņa klasiskais Rasa krēmsiers
1 ķiplokdaiviņa
neliela saujiņa lazdu rieksti
Pagatavošana:
Burkānu sarīvējam uz smalkās rīves,caur spiedi piespiežam ķiploku.Apgrauzdējam,sasmalcinam lazdu riekstus un visu kopā ar krēmsieru samaisam.
Gatavojam varavīksnes uzkodas:
1.Uz galates liekam tomātu šķēli,ar konditorejas šprici spiežam zaļo biezeni,pāri kārtojam mandeļu skaidiņas,kas loti labi iet kopā ar zirnīsiem.
2. Uz galetes spiežam sārto biezeni,ieliekam marinēta gurķa gabaliņu un uzliekam marinētas siļķes fileju,pārkaisam ar pipariem.
3. Uz galetes kārtojam burkanu salātus,uzliekam sarkanā greifrūta fileju.(greifrūtu bez plēvītes)
Lūk,gatavas svaigas,skaistas,gardas uzkodas.
Projekts "Rasa. Tūkstoš recepšu noslēpums": pirmais uzdevums
Esmu no tiem,kam patīk visu gatavot pašai.Es nekad nepērku gatavo kārtaino mīklu,vienmēr gatavoju to pati,ja tā man nepieciešama.Ga uzkodas vēlos pasniegt uz cepumiem,tad arī tos es noteikt pati pagatavošu.Tas tādēļ,ka gatavošana priekšs manis nav tikai gala rezultāts,es izbaudu visu gatavošanas gaitu un tik tad esmu apmierināta,arī tad,ja nesanāk izcili,bet toties pašas rokām tapis.
Nav man šāda profesija ,tas ir hobijs.
Hobijs,kas ir jau kā atkarība,bieži gatavoju,daudz eksperimentēju 😉
izcili skaistas!