Rīsu plācenīši

Rīsu plācenīši

28. Jan 2016, 22:56 IlvaV IlvaV

Bieži vāram visdažādākās putras brokastīs. Kad tās mazliet apnikušas, izrādās, no putrām var pagatavot arī ko citu garšīgu.

Nepieciešams:

Rīsu pārslas- 1 glāze

Piens-2 glāzes

Cukurs-2 ēdamkarotes (mēs saldu nemīlam)

450 g biezpiena

2 ēdamkarotes vaniļas cukura

2 olas

3-4 ēdamkarotes kviešu miltu

Kokosriekstu skaidiņas, banāni, sviests, laims, kanēlis

20160128223629-64838.jpg

Pagatavošana:

Uzvāra pienu, ber klāt rīsu pārslas un uz mazas uguns maisot vāra apmēram 4 minūtes. Uguni noslēdz, uzliek katlam vāku un atstāj, lai pārslas sabriest.

Tikmēr sakuļ olas ar cukuru, pievieno izmaltam biezpienam, tad jauc klāt rīsu putru. Kārtigi samaisa, palēnām berot klāt miltus. 

Uz pannas sakarsē eļļu un liek ar rokām gatavotas pankūciņas. Cep uz lēnas uguns, no abām pusēm apmēram 2 minūtes.20160128224350-70368.jpg20160128224412-84507.jpg

Tad ātri gatavo mērci:

Uz pannas izkausē sviestu, liek ar laima sulu (apmēram puse laima uz 2-3 banāniem) aplietus sagrieztus banānus. Mazliet pacepina, uzber kanēli.

20160128224731-29810.jpg20160128224749-83230.jpg

Uz šķīvja kārto pankūciņas, pa virsu liek apceptos banānus, pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām. Var pārliet arī sava dārza aveņu mērcīti.

20160128225153-13211.jpg

20160128225224-65291.jpg

Pankūciņas ir ļoti pufīgas, ļoti sātīgas un, pateicoties banānu "cepurītei"- ar ļoti interesantu garšu!