Ravioli ar skābenēm

Ravioli ar skābenēm

09. Feb 2016, 16:19 taschinka taschinka

Sastāvdaļas mīklai:

1 ola

1/2 tēj.k sāls

1/2 tēj.k cukurs

1 ēd.k skābais krējums

2 ēd.k eļļa

1/2 glāze ūdens (125ml)

milti tik,lai mīkla ir elastīga,bet nelīp pie rokām un ir viegli mīcāma

mīklai var pievienot visdažādākās garšvielas,ja vēlas



Pagatavošana:

Bļodā sajaucam olu,sāli,cukuru,krējumu,eļļu.Izmaisam,pievienojam ūdeni.

Beram klāt miltus.Sākumā 1 glāzi (250ml),bet pēc tam pa karotītei.Mīcam mīklu līdz tā sāk atlekt no galda virsmas un rokām.

Iesaku mīklas mīcīšanas procesa laikā nomazgāt rokas un turpināt mīcīt ar tīrām,šādi nepārcentīsimies ar miltiem un mīkla būs vajadzīgajā konsistencē.

Mīkla sanāk ellastīga,ja to paņem vienā rokā un tur karājoties,tad tā staipās.

Gatavo mīklu ieliekam maisiņā un paturam 30 minūtes istabas tempertūrā.Kad mīklu izņemsim no maisiņa,tā būs kļuvusi lipīga,bet nesatraucaties,tā tam jābūt.Pastāvot bez maisiņa tā atkal mazāk lips un būs viegli ar to strādāt.


Kamēr mīkla atpūšās,gatavojam pildījumu.


Sastāvdaļas pildījumam:

svaigas ( saldētas) skābenes 200g

100g fetaki siers

100g biezpiens

Gatavojam pildījumu:

Skābenes sasmalcinam.Pievienojam biezpienu un sieru.Visu samaisam.

Mīklu izrullējam plānu.Lai mīkla nelīp pie galda virsmas viegli to apberam ar miltiem.Ar glāzi iespiežam uz mīklas aplīšus,nespiežam līdz galam,tk lai redzamas robežas.Liekam vidū katram aplītim pildījumu.

20160209161243-16077.jpg

20160209161355-96790.jpg


Pāri liekam mīklas plāksni un skaisti piespiežam apkārt pildījumam,lai starpā nepaliek gaiss.


20160209161344-38035.jpg

Tad ņemam to pašu glāzi un izspiežam aplīšus ar pildījumu centrā.

20160209161412-23589.jpg


Liekam uz sausa dvieļa. Šādus varam sasaldēt un vārīt pa porcijām, kad nepieciešams.

20160209161454-45195.jpg

 

20160209161542-23021.jpg



Vāram ravioli vārošā ūdenī ap 2 minūtēm no uzpeldēšanas brīža.Liekam bļodā,kur nedaudz ielieta olīveļļa,lai atdziestot tie nelīp kopā.

20160209161611-15737.jpg



Pasniedzam tikko vārītus vai arī pēc tam sildītus. Jo šie arī sildīti ir tik pat gardi kā tikko gatavoti.

Mmm, kas par gardumu. Biezpiens un skābenes- super.

20160209161639-24513.jpg