Rakstura tests: cik daudz tev trūkst līdz harmonijai?

Rakstura tests: cik daudz tev trūkst līdz harmonijai?

09. Mar 2013, 00:00 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Bezpalīdzība, bezbailība, pašattīstība, labdarība un paškontrole. Kopā ar Sieviešu Kluba reiki speciālisti Daci Picalcelmu noskaidrojam, kā sevī attīstīt tieši šīs rakstura īpašības. Kādēļ tas ir tik svarīgi? Un kādas pazīmes liecina, ka tevī tās ir līdzsvarā?

Bezbailība. Šī tiek uzskatīta par vīrišķo īpašību. Vīrietim ir jābūt bezbailīgam un drosmīgam. Ja sieviete tāda paliek, viņa kļūst stingra un skarba. Sievietes dzīves tēma ir mīlestība. Tai jāplūst kā upei. Sieviete var būt laimīga tikai tad, ja viņa jūtas droši. Kad viņa jūtas pasargāta un viņa jūt, ka par viņu rūpējas. Šis uzdevums jāveic vīrietim. Vīrieša laimes atslēga – sieviete, kas viņu aprūpē (nejauc! Tās ir sievišķas, nevis mātišķas rūpes!) un sieviete, kas viņam tic. Ja viņa mīļotajā iemiesojas abas šīs īpašības, vīrietis jūtas spēcīgs.

Ko darīt, ja tavam vīrietim nepiemīt šī rakstura īpašība? Uztici mīļotajam lēmumu pieņemšanas procesu. No Visuma enerģijas plūsmas, nav pareizi, ka visus lēmumus pieņem sieviete. Sievietei ir jābūt vājai. Sievietes spēks ir asaras un emocijas. Ja tevī ir par daudz bezbailības, nav brīnums, ja piesaisti sev vīriešus, kas savā raksturā ir vāji. Vai arī tev vispār nav attiecību. Vairo sevī emocionalitāti un vājumu!

Bezpalīdzība. Tā ir sievišķā rakstura īpašība. Iemācies sadzirdēt sevī to mazo meiteni, kas mīt mūsos visās. Rotaļājies! Gan ar sevi, gan savu mīļoto. Bet izvērtē, cik daudz tevī ir šīs rakstura īpašības. Ja bezpalīdzība robežojas ar draisku vieglprātību, turies līdzsvarā. Savukārt, ja esot bezpalīdzīga, tu (vai tavs mīļotais) ir kā ņerga, laiks izvērtēt attiecības ar vecākiem. Cilvēkam ir jāpieaug un jāatdalās no vecākiem. Ir jāsāk dzīvot savu dzīvi! Tu vai mīļotais saslimst, un uzreiz vecāki nāk vārīt tēju un cept pankūkas? Ļoti tipisks piemērs, kas parāda – laiks „atdalīties“, laiks pārcirst nabas saiti.

Pašattīstība. Gan sievietei, gan vīrietim svarīgi visas dzīves laikā mācīties arvien jaunas zināšanas. Ir jāattīstās, lai sajustu sevī harmoniju. Bet sieviete nevar attīstīties, ja vīrietis par to neko nezina. Piemēram, vēlies mācīties jogu, bet to nesaki savam mīļotajam, jo baidies, ka viņš tevi nesapratīs? Lai arī jūsu attiecībās valdītu harmonija, tavai pašattīstībai vajadzīgs vīrieša akcepts. Kādēļ tas ir tik svarīgi? Jo tad savam vīrietim šķitīsi interesanta.

Labdarība. Parasti tieši sieviete ir tā, kas pamudina vīrieti nodarboties ar labdarību, bet vīrietis šo labdarību realizē. Jāsaprot – ja dodam kaut ko citiem, pasaule dod arī mums. Ir jāiemācās dalīties. Bet nevajag iekāpt otrā grāvī, kad citiem atdod visu, sev pašai neko neatstājot. Tu vari dalīties ar savām zināšanām vai materiālo pasauli, ja pati esi apmierināta ar dzīvi. Ja jūties ērta un esi gatava palīdzēt. Ir jāatrod robeža, ko dosi visiem, bet ko paturēsi tikai sev. Atceries – svarīgākais būt laimīgai un harmonijā ar sevi, nevis būt labai un visiem izpatikt.

Paškontrole. Šī ir izteikta vīriešu īpašība. Sieviete pēc savas būtības ir emocionāla un viņai svarīgi iemācīties ļauties savām emocijām. Ja vajag, izraudies, ja vajag, izbēdājies. Nē, tev nav jāpaliek histēriskai. Atrodi savu sievišķīgās emocionalitātes robežu.

Upurēšanās jeb ziedošanās kādam. Tā ir tipiska sieviešu īpašība. Kaut arī tā šķiet ir aizvēsturiska un mūsdienās jau nu noteikti sievietei nevienam nav jāpakļaujas, tas ir maldīgi. Jā, nav jākļūst par kāda verdzeni, bet ir jābūt elastīgai un jāspēj pielāgoties. Piemēram, šovakar biji ieplānojusi mazgāt traukus un tīrīt māju, bet bērni un vīrs tevi aicina rotaļā? Dodies izklaidēties! Elastīgi maini vakara plānus. Traukus mazgā nevis vēlāk vakarā, bet gan nākamajā dienā.

Cik līdzsvarotas tevī ir šīs nosauktās rakstura īpašības?