Rabarberu plātsmaize.

Rabarberu plātsmaize.

24. Jun 2020, 23:41 Ineta Mika Ineta Mika

Sastāvdaļas:
Mīklai:
1 paciņa saldkrējuma sviesta 200 gr.
1 ola.
1 glāze cukura.
3 glāzes miltu.
Rabarberu kārtojumam:
1kg rabarberu ( var arī vairāk).
Zemenes dekorācijai ( var arī nebūt).
3 olas.
1/5 glāze cukura.
250 ml skābā krējuma.
Vanilīns.
Pagatavošana:
Katliņā izkausē sviestu un atdzesē to. Pa to laiku olas ar cukuru sakuļa, līdz veidojas baltas putas. Ērtāk miltus sabērt lielākā bļodiņā un tiem pāri pārliet jau atdzisušu izkausēto sviestu. Ar karotīti visu samaisa. Klāt liek saputotās olas ar cukuru un visu kārtīgi samaisa. Šo mīklu droši var mīcīt ar rokām. No mīklas izveidojiet tādu, kā bumbiņu un uz 30 minūtēm jāliek ledusskapī.
Pa to laiku nomazgā un kubiņos sagriež rabarberus. Kad pagājušas 30 minūtes, mīklu izveltnē uz cepešpannas, kura iepriekš nedaudz ietaukota ar sviestu. Kad mīkla izveltnēta, izklāj rabarberus. Atsevišķā trauciņā olas ar cukuru sakuļ, klāt pievienojot skābo krējumu. Šo masu pārlej pāri rabarberiem vienmērīgā kārtā. Visu pārkaisa ar kanēli. Plātsmaizi liek uz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep gatavu apmēram 40-50 minūtes. Kad plātsmaize ir cepusies apmēram 25 minūtes, to var pārkaisīt ar mīklas drupačām. Drupačām nepieciešamie produkti ir 3 tējkarotes cukura, pikucis sviesta un milti. Šīs sastāvdaļas ar pirkstiem saviļā un izveidojas drupačām līdzīga konsistence. Plātsmaizi jāizvelk no cepeškrāsns un jāpārkaisa ar drupačām un cep gatavu. Kad plātsmaize ir gatava, to noliek atdzesēt uz galda. Dekorē ar zemenēm vai citām ogām. Lai labi garšo.