Kas gan ir pavasaris bez rabarberu kūkas? Tas noteikti nav pavasaris!
Šoreiz tapa mazliet citāda rabarberu kūka nekā parasti. Mazliet eksotiskāka!
Pamatnei būs nepieciešams:
100 g sviesta (istabas temperatūrā esoša)
160 gramu kviešu miltu
1 ēdamkarote cukura
1 šķipsniņa sāls
Pildījumam būs nepieciešams:
3 olu dzeltenumi
450 g notīrītu rabarberu
200 g cukura
1 šķipsniņa sāls
120 ml saldā krējuma
2 ēdamkarotes miltu
Virskārtai būs nepieciešams:
3 olu baltumi
70 grami cukura
4 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu
1 šķipsniņa sāls
Pagatavošana.
Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem. Tortes formā – 26 cm diametrā, ieklāj cepamo papīru (var iztikt bez, bet man tā šķita ērtāk). Samīca mīklu un izklāj tortes formas apakšā vienmērīgā kārtā. Sadursta ar dakšiņu. Liek cepties 180 grādos 10 minūtes.
Kamēr mīkla cepās, gatavojam pildījumu. Rabarberus sīki sagriež, pārber ar miltiem un izmaisa. Atsevišķi sakuļ olu dzeltenumus ar saldo krējumu, cukuru un sāli. Savieno un izmaisa.
Pusceptajai mīklai liek virsū pildījumu un šauj krāsnī atpakaļ. Turpina cept 180 grādos vēl 45 minūtes.
Kad cepšanās laiks tuvojas beigām, gatavojam virskārtu. Saputo olbaltumu ar cukuru un sāli un lēnām pa daļām putojot pievieno kokosa skaidiņas.
Izņem puscepto kūku uz tās kārto pēdējo kārtu un cep vēl 10 minūtes, līdz virskārta kļūst zeltaini brūna.
Pasniedz siltu vai aukstu, ar vai bez plombīra saldējumu!
Labu apetīti!
Mums un ciemiņiem garšoja!
Mmmm, izskatās patiesi garšīga! Mamma atvedīs rabarberus, noteikti paprovēšu