Pudeļu dārzs Litenē

Pudeļu dārzs Litenē

09. Jun 2020, 15:13 mamma27 mamma27

Pudeļu dārzs atrodas Litenē. Latvijas ziemeļvidzemē. No Rīgas patālu,bet ja apceļo Latviju ,tad noteikti ir vērts aizbraukt.

Pudeļu dārzu ir izveidojusi bijusī sporta skolotāja,kura mantojumā ir saņēmusi mājas, kuras kārtojot atradusi daudz pudeļu ,un nezinādamako ar tām iesākt, sākusi taisīt pudeļu sienu. Tas arī ir pirmais objekts. Tad pamazām radās idejas....kas un kā mājas īpašniece pastāsta pati. Izvadā ekskursijā. 

Pudeļu dārzā tiek svinētas kāzas ar visiem rituāliem. Arī kāzu gadadienas. Izklausījās tiešām ļoti interesanti, labprāt piedalītos .

Ir vieta,kur uzcept desiņas, bērniem izskrieties, uzspēlēt āra spēles. Arī dzimšanas dienas tiek rīkotas ar dažādām atrakcijām. 

Mēs uz Pudeļu dārzu izlēmām doties spontāni. Biju par to dzirdējusi, redzējusi paziņu bildes, un tā kā apciemojam vecākus Alūksnes pusē, tad nolēmām aizbraukt,jo tik sen nekur nebija būts. 

Cenas: ieejas maksas nav. Ir labirints,kuru izejot galā ir krājkasīte,kurā katrs var iemest cik nu vēlas. Var arī pateikt paldies saimniecei un pēc ekskursijas beigām naudiņu iedot viņai.Uz jautājumu -Cik jāmaksā? ,saimniece atbild, lai pietiktu cementa maisam. 

Domāju,ja izvēlas svinēt kādus svētkus, tad noteikti tam ir cenrādis,bet par to nejautājām. Visu var sarunāt piezvanot . 

Mēs braucām bez zvanīšanas,nolaimējas,jo tieši viena grupiņa jau bija izstaigājusi ekspozīcijas. Laikam jau labāk ieteiktu piezvanīt,lai nav tā ,ka daudz ekskursantu.

Adrese: "Ainaži", Litenes pagasts, Gulbenes novads   +371 20214139

Kad visu bijām apskatījuši, saimniece jautaja vai bija vērts braukt! Bērni atbildēja - Jā. Ļoti interesenati , patika apskatīt, izmēģināt āra spēles, pavadīt laiku svaigā gaisā.

Mēs secinājām,ka skaisti ir noteikti vakarā,jo visi objekti ir izgaismoti. Doma ir aizbraukt vēl ,kad tiks piebūvēti vēl citi plānā esošie objekti!