Priedaines skatu tornis

Priedaines skatu tornis

19. Jul 2020, 22:56 Klintasmamma Klintasmamma

Esot Krāslavā, pilsētā, kuru ieskauj Daugavas loki un daba lutina ar patiesu skaistumu, noteikti jādodas uz 32m augsto Priedaines torni, no kura paveras elpu aizraujošs skats un pat nemākulīgākajiem fotografētgribētājiem izdodas izcilas bildes. Gribējām uzkāpt tornī ar vecāko meitu jau agrāk, taču 2018.gadā tas tika slēgts uz rekonstrukciju, lai kāpšanu tornī padarītu drošu, tāpēc šo mūsu ideju izdevās piepildīt tikai šajā vasarā. 1gadniece tika pie gaidīšanas šūpolēs, bet 4gadniece veikli uzskrēja augšā, šķiet, vienā elpas vilcienā. Viņai patika, bet man kā mammai prieks, ka tornis, būdams viens no augstākajiem koka torņiem Latvijā, ir bērniem drošs un piemērots.

Atrašanās vieta: Priedaine, Krāslava. Pie Krāslavas tilta pār Daugavu uz Rīgas ielas ir norāde uz torni. Brauciet pāri tiltam, pēc ~150 m būs vēl viena norāde pa labi uz torni.

Maksa: Par velti

Darba laiks: 24/7

Papildiespējas

Līdzās tornim ir labiekārtota atpūtas vieta ar galdiņiem, kā arī šūpoles, tāpēc garlaicīgi nebūs nedz tiem, kas noguruši pēc kāpiena uz torni vēlas ieturēt maltīti vai mierīgi atpūsties, vērojot dabu, nedz arī tiem, kas lejā palikuši gaida tornī kāpējus atpakaļ.

Gar šo torni ir izveidots arī velo maršruts, kas noteikti noderēs aktīvākiem tūristiem, lai izbaudītu priežu meža mieru un fantastiskos dabas skatus. 

Arī pa ceļam uz torni netrūkst interesantu lietu, ko vērot. Mūs, piemēram, patiesi pārsteidza šī ēkas apdare:)

Dodoties uz Priedaines skatu torni, noteikti iesakām arī kādu mirkli veltīt skatu laukumam pie Adamovas takas (iebraucot pilsētā no Daugavpils puses), "pārvēršoties par vienu no Daugavas racējiem", kā arī apciemot jaunos  grāfu Plāteru pils kompleksa parka iemītniekus, kas parka apmeklētājus priecē kopš šīs vasaras (ielikšu bildi arī ar glīto karieti pie pils, kas tur atrodas nedaudz ilgāk, taču jau paspējusi kļūt par ļoti populāru vietu bildēt un bildēties gribētājiem