Sastāvdaļas:
150 g svaigu plūmju biezenis,plūmes ar mizu,bez kauliniem
150 ml ūdens
30 g sviests
3 ēd.k cukurs
1/2 tēj.k sāls
15 g svaigais raugs
ap 600g milti
Pagatavošana:
Raugu sadrupinam, uzberam cukuru, gadam līdzizkūst. Plūmes sablenderējam biezenī, pielejam ūdeni un uzsildam siltu.
Raugu ar cukuru apmaisam, pielejam siltu plūmju, ūdens
maisījumu.
Pieberam sāli, pievienojam izkausētu
sviestu.
Beram klāt miltus, pakāpeniski. Mīcam mīklu līdz tā viegli
atlec no virsmas un rokām.
Liekam traukā, apsedzam un raudzējam stundu vai līdz
dubultojas apjomā.
Uzrūgušu izmīcam un sadalam ap 65 g smagās , 16
bumbiņās.
Katru apviļājam mīcot, lai izveidojas skaistas, apaļas bumbiņas.
Liekam atpūsties zem dvieļa uz 30 minūtēm.
Uz cepamā papīra liekam vienu pie otras
mīklas bumbiņas, nedaudz piespiežam vienu pie otras. Apsedzam un
raudzējam vēl stundu.
Ar asu nazi gareniski iegriežam rievu. Apsmērējam ar pienu,ja vēlamies uzkaisam cukuru un cepam
iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200g ap 25-30
minūtēm.
Gatavas atdzesējam zem dvieļa.
Maizei ir burvīga plūmju garša, tā ir mīksta,viegli salda. Burvīgs kumosiņš pie tējas tases.