Pludmales sezona ir atklāta – vajag tik rakt!

Pludmales sezona ir atklāta – vajag tik rakt!

08. Jun 2015, 22:12 lauvinja lauvinja

Vasara bez saules, jūras, vēja un pludmales nav iedomājama! Lai arī maijā laika apstākļi ne pārāk mūs Latvijā ir lutinājuši un jūra joprojām nav paspējusi uzsilt tik silta, lai peldētos, pastaigas un spēles pludmalē tas netraucē.

Jāsaka gan, ka mūsu ģimenei pastaigas pa jūras krastu nav svešas nevienā gadalaikā, bet aizgājušajā nedēļas nogalē atklājām šī gada rakšanas un būvniecības sezonu.

Manas bērnības pludmale atrodas Engurē, tur arī baudījām saules siltos pieskārienus un brāzmainā vēja glāstus. Maniem bērniem vienmēr ir patikusi lielā smilškaste, ko citi dēvē par pludmali, jo tur ir neierobežotas iespējas iztēlei un celtniecības darbiņiem. Vismīļākās vietas rotaļām  ir jūras veidotās saliņas, jo tur smiltis ir visbaltākās un foršākās, bet šoreiz jūra bij noskopojusies un izveidojusi tikai vienu pavisam niecīgu saliņu, kas bija tik slapja un maza, ka īsti nebija derīga spēlēšanās.

Kamēr bērns ar tēti baudīja rakšanas priekus, nodarbojās ar pētniecību par ūdens spēku, izskalojot ejas smiltīs, kā arī pētīja zemes slāņus savos ierakumos, kur smilšu slānis mijās ar akmentiņu slāni, tikmēr es ļāvos saulītei, vēroju jūru un viļņus. Redzējām gan gulbju pāri, gan kaijas, gan pamanījām arī pīļu pāri, kas ieklīdis jūrā no ezera.

Atpūšoties pludmalē nedrīkst aizmirst par cepuri, zem kuras paslēpties no saules, gan saules aizsargkrēmu un ūdeni, ko padzerties.

Daba veldzē. Vismaz mani. Un kā ar Jums?