Pildīti kabači

Pildīti kabači

04. Sep 2013, 10:26 veesma veesma

Gatavosim gardus pildītos kabačus.

Pildīto kabaču pagatavošanai vajadzēs:

- 1 vidēji lielu kabaci;

- 500 g maltās gaļas;

- 1 paciņa vārītu rīsu;

- 1 papriku;

- 1 sīpolu;

- 3 tomātus;

- sāli, piparus, garšvielas.

Kabaci nomizo, sagriež 2 cm biezās šķēlēs un izgrebj sēklas. Kabaču ripas apsāla.

 20130829132539-12260.jpg

Gatavojam pildījumu. Maltajai gaļai pieliek rīsus, nelielos gabaliņos sagrieztu papriku, smalki sagrieztu sīpolu, sāli, piparus un garšvielas (pēc izvēles). Visu kārtīgi samaisa.

20130829132955-40310.jpg

Gatavo masu liekam izgrebtajos kabaču vidiņos.

20130829133347-65344.jpg

Pa virsu kārtojam tomātu šķēlītes.

20130829133700-74043.jpg

Pildītās kabaču ripas kārto ietaukotā, karstumizturīgā traukā. Traukam pāri pārliek folliju. Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 20 - 30 minūtes. Pēc tam folliju noņem un turpinām cept vēl kādas 20 minūtes. 5 minūtes pirms kabaču cepšanās beigām uzberam rīvētu sieru un cepam līdz siers kļuvis zeltains.

Pildītie kabači gatavi. Rotājam ar zaļumiem.

20130829134955-90309.jpg

Var ēst kā nu kurš vēlās, vai nu ar vārītiem kartupeļiem, vai ar skābu krējumu, vai vienkārši tāpat.

20130829135234-77135.jpg

Labu apetīti!

 

Vēsma