Gatavosim gardus pildītos kabačus.
Pildīto kabaču pagatavošanai vajadzēs:
- 1 vidēji lielu kabaci;
- 500 g maltās gaļas;
- 1 paciņa vārītu rīsu;
- 1 papriku;
- 1 sīpolu;
- 3 tomātus;
- sāli, piparus, garšvielas.
Kabaci nomizo, sagriež 2 cm biezās šķēlēs un izgrebj sēklas. Kabaču ripas apsāla.
Gatavojam pildījumu. Maltajai gaļai pieliek rīsus, nelielos gabaliņos sagrieztu papriku, smalki sagrieztu sīpolu, sāli, piparus un garšvielas (pēc izvēles). Visu kārtīgi samaisa.
Gatavo masu liekam izgrebtajos kabaču vidiņos.
Pa virsu kārtojam tomātu šķēlītes.
Pildītās kabaču ripas kārto ietaukotā, karstumizturīgā traukā. Traukam pāri pārliek folliju. Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 20 - 30 minūtes. Pēc tam folliju noņem un turpinām cept vēl kādas 20 minūtes. 5 minūtes pirms kabaču cepšanās beigām uzberam rīvētu sieru un cepam līdz siers kļuvis zeltains.
Pildītie kabači gatavi. Rotājam ar zaļumiem.
Var ēst kā nu kurš vēlās, vai nu ar vārītiem kartupeļiem, vai ar skābu krējumu, vai vienkārši tāpat.
Labu apetīti!
Vēsma