Sastāvdaļas mīklai:
300g milti
30ml eļļa
1/2 tēj.k šķīstošais raugs
1/3 tēj.k sāls
1 tēj.k cukurs
30g skabais krējums
20g Džiugas siers
120ml ūdens
Pagatavošana:
Izsijājam miltus.Pāris ēdamkarotes noliekam malā,lai nav tā,ka milti par daudz,jo miltu šķirnes atšķiras.
Pievienojam sāli,cukuru,raugu,uz smalkās rīves sarīvētu sieru.Izmaisam.
Uzsildam ūdeni aptuveni līdz 40 grādiem,iemaisam krējumu.
Pielejam eļļu šķidrumam.
Šķidrumu lejam miltos.Mīcam mīklu līdz tā nelīp pie rokām.Pēc vajadzības pieberam atlikusos miltus.
Kārtīgi izmīcam mīklu un liekam to ar eļļu ismērēta traukā,tad iesienam maisiņā,raudzējam istabas tempertūrā 2 stundas.Vai līdz mīkla dubultojas apjomā.
Mīklu sadalam divās daļās,būs divas bagetes.
Katru izrullējam plānā,garā taisnrtūrī.
Uz vienas liekam pildījumu:
Tomātu mērce,rīvēts džiugas siers,tad grilcīsiņi,pāri marinēti,sasmalcināti gurķi,tad atkal rīvēts siers.
Uzmanīgi sarullējam kopā.
Šādi te arī otru bageti izveidojam,tik bez pildījuma.Otrai bagetei būs citāds liktenis.
Šuvi bagetēm skaisti salipinam ciet un liekam uz cepamās plāts ar šuvi uz leju.
Bageti,kas ir bez pildījuma iegriežam rievas apkaisam ar miltiem,bet pildīto bageti pirms cepšanas apkaisam ar rīvētu sieru.
Apsedzam un ļaujam 30 minūtes atpūsties.
Pēc pusstundas bagetes būs uzrūgušas.
Uzsildam cepeškrāsni ap 200 grādiem.Ja vēlamies bagetes ar kraukšķīgu garoziņu,tad cepeškrāsnī liekam trauku ar karstu ūdeni.Tvaiku rezultātā izveidojas kārtīga garoziņa,kas ir skaisti drupenta un kraukšķīga.
Ja nevēlamies kraukšķīgu,bet gan mīkstu,tad ūdeni neliekam.
Cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm vai līdz bagetes skaisti apbrūnē.
Ļaujam bagetei padzist un tad sagriežam.
Kas notiks ar otru bageti,es padalīšos nākamajā blogā pavisam drīz.
Vienkārši burvīga uzkoda.Nekas diži īpašs,bet garšo lieliski.
KONKURSS! Izdomā recepti ar gardo "Džiugas" sieru un iegūsti to dāvanā!