Pildītā bagete.

Pildītā bagete.

11. Nov 2013, 09:45 taschinka taschinka

Sastāvdaļas mīklai:

300g milti

30ml eļļa

1/2 tēj.k šķīstošais raugs

1/3 tēj.k sāls

1 tēj.k cukurs

30g skabais  krējums

20g Džiugas siers

120ml ūdens


Pagatavošana:

Izsijājam miltus.Pāris ēdamkarotes noliekam malā,lai nav tā,ka milti par daudz,jo miltu šķirnes atšķiras.

Pievienojam sāli,cukuru,raugu,uz smalkās rīves sarīvētu sieru.Izmaisam.

20131111092432-74886.jpg



Uzsildam ūdeni aptuveni līdz 40 grādiem,iemaisam krējumu.

Pielejam eļļu šķidrumam.

Šķidrumu lejam miltos.Mīcam mīklu līdz tā nelīp pie rokām.Pēc vajadzības pieberam atlikusos miltus.


Kārtīgi izmīcam mīklu un liekam to ar eļļu ismērēta traukā,tad iesienam maisiņā,raudzējam istabas tempertūrā 2 stundas.Vai līdz mīkla dubultojas apjomā.

20131111092400-61558.jpg

20131111092444-61786.jpg


Mīklu sadalam divās daļās,būs divas bagetes.

Katru izrullējam plānā,garā taisnrtūrī.

Uz vienas liekam pildījumu:

Tomātu mērce,rīvēts džiugas siers,tad grilcīsiņi,pāri marinēti,sasmalcināti gurķi,tad atkal rīvēts siers.

20131111092653-63658.jpg

Uzmanīgi sarullējam kopā.

Šādi te arī otru bageti izveidojam,tik bez pildījuma.Otrai bagetei būs citāds liktenis.

20131111093417-17391.jpg


Šuvi bagetēm skaisti salipinam ciet un liekam uz cepamās plāts ar šuvi uz leju.

20131111093424-27888.jpg


Bageti,kas ir bez pildījuma iegriežam rievas apkaisam ar miltiem,bet pildīto bageti pirms cepšanas apkaisam ar rīvētu sieru.

20131111093521-26786.jpg


Apsedzam un ļaujam 30 minūtes atpūsties.

20131111093543-25006.jpg


Pēc pusstundas bagetes būs uzrūgušas.

Uzsildam cepeškrāsni ap 200 grādiem.Ja vēlamies bagetes ar kraukšķīgu garoziņu,tad cepeškrāsnī liekam trauku ar karstu ūdeni.Tvaiku rezultātā izveidojas kārtīga garoziņa,kas ir skaisti drupenta un kraukšķīga.

Ja nevēlamies kraukšķīgu,bet gan mīkstu,tad ūdeni neliekam.

Cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm vai līdz bagetes skaisti apbrūnē.

20131111093838-73678.jpg


Ļaujam bagetei padzist un tad sagriežam.

Kas notiks ar otru bageti,es padalīšos nākamajā blogā pavisam drīz.

20131111094044-19636.jpg

20131111094052-94731.jpg


Vienkārši burvīga uzkoda.Nekas diži īpašs,bet garšo lieliski.

20131111094111-57100.jpg

20131111094141-64890.jpg

 

KONKURSS! Izdomā recepti ar gardo "Džiugas" sieru un iegūsti to dāvanā!

 

20131105163152-12842.jpg