Pieteikums 2019 gada tievēšanas maratonam - esam tādas, kādas pašas to vēlamies.

04. Apr 2019, 16:09 ILab ILab

Sveicināti

Aiz loga un sirdīs pavasaris, kas mudina uz jaunu izaicinājumu pieņemšanu.

Pagājušais gads bija notikumiem un emocijām bagātākais gads, kādu biju pieredzējusi - kļuvu par māmiņu savam pirmajam bērniņam, meitiņai, kurai tuvākajās dienās apritēs jau seši mēneši. Liekas,ka tas viss bija tik nesen, taču nespēju pat pamirkšķināt acis, kad meitiņa jau ir apguvusi tik daudz kā jauna, un ir jau sasniegusi pusi no sava pirmā gadiņa. Ģimenē, kopā ari vīru, patīk gardi paēst, abi ik pa laikam apņemamies ievērot veselīgas ēdienreizes, taču nemanot, tas viss kārtējo reizi noved pie tā, ka attopos pie pilna šķīvja ātri pagatavojamas pārtikas, kuru nenosauksi par veselīgu. Iespējams, zināšanu trūkums par to, kas tad īsti ir veselīgs, iespējams, nav bijusi pietiekoši liela apņemšanās, jo kā mēs visi zinām, kad ģimenē ienāk mazulis, viss mainās, viss tiek pakārtots mazulim, un laiks, ko varam veltīt sev, ir daudz mazāks, tādēļ arī viss tiek darīts ar domu - ka tik ātrāk.  Noteikti tas nav pareizi, es vēlos parūpēties arī par sevi un būt skaista un veselīga māmiņa savai meitiņai. Mūsu paradumi taču tiks nodoti nākamajai paaudzei, tapēc ir svarīgi, ievērot to visu jau laicīgi un kļūt par labiem paraugiem.

Pirms grūtniecības, likās, ka noteikti ir kur piestrādāt, tur puncītis nav tāds, kā gribētos, tur sāni, kājas...Grūtniecība mani pārsteidza ar +20 kg un ļoti, ļoti lielu punci. Šobrīd esmu atgriezusies gandrīz savā pēc grūtniecības svarā,  taču ne izskatā. Ja iepriekš nebiju apmierināta līdz galam ar to, ko redzu spogulī, tad tagad pēc bērniņa, liekas ir piestrādāt kur stipri vairāk. Ar savām 40 vai 42 izmēra drēbēm, noteikti gribētu pāriet uz vismaz 38 izmēru un mīnusā 10 kg, kuri ir māni sāpju kilogrami - nekādi netieku no tiem vaļā, lai arī kā gribētos.

Nekad ar sevi neesmu bijusi apmierināta pilnīgi, vienmēr ir bijis kaut kas, uz ko tiekties. Ir dienas, kad priecājos ieskatīties spogulī, taču tad uzvelkot citu apģērbu, saprotu, ka tas nav tas, ko es vēlos tur redzēt. Staigājot ar lielu grūtnieču punci, sev apsolījos, ka būšu sportiska mamma. Izskatīšos fantastiski un bērniņš būs mana lielākā motivācija to visu sasniegt, BET... attopos, kad meitiņai jau tūdaļ seši mēneši, bet es vēl neesmu no sirds ķērusies ''vērsim pie ragiem''.

Ir bijuši mēģinājumi reģistrēties dažādos apņemšanās un slaiduma programmās, ar domu, ka iemācīšos iegūt formu pareizi, taču tas viss apstājas dažas dienas vēlāk, kad saprotu, ka interese ir zudusi. Zudusi nevis tādēļ, ka nebūtu motivācijas, bet tādēļ, ka tas ir vienmuļi. Trūkst iespējas aprunāties un pakonsultēties ar kādu zinošu speciālistu, jo esmu cilvēks, kuram ēdienkarte vienmēr ir bijusi problēma. Savos nu jau 26 gados, pamazām mācos ēst, lai arī cik tas dīvaini neskanētu, jo no ēdienkartes savas dzīves laikā esmu izslēgusi ĻOTI daudz produktus, par kuriem apgalvoju - man negaršo. Varbūt tas viss mainītos, ja es iemācītos tos sev pareizi pasniegt.  

Sportot cenšos, ik pa laikam apmeklējot sporta zāles, kas gan bija pirms pieteicās mazulis, taču arī tas ir nolikts malā, jo atrunas, atrunas, atrunas. Atrunas, ka esmu pārāk nogurusi un nemāku vingrojumus pildīt pareizi, bieži vien ņem virsroku. Šobrīd, bērnu kopšanas atvaļinājuma laikā, vienīgais, ko esmu sev piedāvājusi, ir vingrot mājās pie youtube  atrastiem video, ko protams, esmu darījusi vien pāris reizes, saprotot, ka nezinu vai vingrojumus pildu pareizi, kas man ir svarīgi, kā arī mana apņemšanās nemanot izgaist, jo nav kas paskubina un iesaka man piemērotāko un labāko. Saprotu, ka  neviens taču neredzēs, ja šoreiz noslinkošu  - kārtējā atruna, no kurām  esmu sev apsolījusi beidzot atbrīvoties.

Ja tikšu izvēlēta šajā projektā, vēlētos pierādīt sev, ka es varu iegūt to augumu, par ko esmu sapņojusi gan pirms mazuļa, gan pēc. Lai es būtu priecīga par to, ko redzu spogulī, un, protams, kas gan var būt labāks par priecīgu mammu un sievu. Tā kā esam jaunā ģimene, kurai nav iespējas mazuli atstāt jebkurā brīdī omītei pieskatīt, tad noteikti izaicinātu sevi, un varbūt būtu par piemēru citām jaunajām māmiņām, ka viss ir iespējams, ja to vēlas. Ir iespējams arī darīt vairāk, un mazulis nav attaisnojums, lai atliktu rūpes par sevi, jo noteikti, būtu reizes, kad uz treniņiem dotos kopā ar mazuli. 

Laiks mest pie malas visas atrunas, un esmu apņēmusies ko mainīt. Gribu skatīties spogulī un priecāties, gribu ģimenē ieviest jaunus paradumus, būt veselīgiem, kā arī beidzot gribu vasarā vilkt to, kas man patīk, nevis to, kas nosedz nepilnības. Gribu iemācīties ko jaunu, sportot un ēst pareizi, galvenokārt, lai turpinātu to visu, un spētu būt labs piemērs, ieviešot veselīgu dzīvesveidu arī ģimenē.

Vēlos, lai Jūs man palīdzat iegūt jaunu un pašpārliecinātu sevi, tādēļ priecāšos, ja dosiet iespēju piedalīties šajā projektā.

P.S. kā visām jaunajām māmiņām, telefonā, protasms, ir tikai mazuļu bildes, tādēļ nebija liela izvēle!

Iveta

26892891