№2 Līga: Es ticu mīlestībai no pirmā acu skatiena

№2 Līga: Es ticu mīlestībai no pirmā acu skatiena

07. Jan 2013, 16:13 anuxe anuxe

Anketa

1. Vārds, vecums, tavs foto

Līga , 22 20130107143859-49622.jpg

2. Cik ilgi esat kopā ar mīļoto vīrieti? Cik gadus, tavuprāt, jānodzīvo kopā, lai saprastu, ka tā ir īsta mīlestība, vai arī - jūtu spēcīgums nav atkarīgs no kopā pavadītā laika?

Mēs esam kopā jau 2,5 gadus, no tiem 1,5 esam precējušies. Laikam nav pilnīgas nozīmes, jo mūsu attiecības ir balstītas uz savstarpēju sapratni un harmoniju. Mīlestība atnāk vai nu uzreiz vai nu nav. Es savu vīrieti mīlu ar katru dienu ar vien spēcigāk un esmu sapratusi, ka tāda saskaņa izveidojas tad, ja mēs esam lemti būt šai dzīvē kopā.Mūsu galvenā vērtība ir ģimene, kas mums ir izveidojusies.

3. Kurš no jums pirmais atzinās mīlestībā un kā tas notika?  Vai atceries? Vai uzskati, ka pirmajam mīlestībā jāatzīstas vīrietim? Kāpēc tu tā domā? Padalies ar mums savā viedoklī un izstāsti savu stāstu.

Tas notika aptuveni divus mēnešus pēc tam, kad mēs jau bijām tikušies un nosprieduši, ka būsim kopā. Patiesībā, es pirmā atzinos, bet to neuzskatīju par svarīgu faktu, jo tas notika diez gan banālā veidā - caurs SMS, jo tajā brīdi, vienkārši jaukās īsziņas beigās gribējās pierakstīt piebildi, ka mīlu viņu. Taču, tā atklāti viens otram, viņš bija tas, kas pateica to pirmais. Tas bija viņa dzīvoklī, mēs bijām saritinjušies viens otram azotē, klausijāmies mūziku un runājām par viss kaut ko un tad viņš to pateica.

Neuzskatu, ka vīrietim ir jāsaka pimajam vai obligāti sievietei, tas ir atkarīgs no situācijas, no tā brīža jūtām un emocijām un nav nozīmes, kurš to pasaka pimais, galvenais, lai jūtas ir patiesas.

4. Vai tu tici mīlestībai no pirmā acu skatiena? Kāpēc? Ja tu tam tici, vai arī tavs stāsts ir  tādas mīlestības apstiprinājums?

Es ticu mīlestībai no pirmā acu skatiena, jo ja cilvēkiem ir lemts būt kopā, tad klikšķis notiek uzreiz, nevis laika gaitā, ar gadiem.

Arī mums bija mīlestība no pirmā acu skatiena, kad es ieraudzīju savu vīru, es uzreiz jutu, ka ir kaut kas, ka man viņš piesaista un, ka tas nav tā pat vien un tā nebūs vienas dienas tikšanās. Kā noskaidroju vēlāk arī viņam bija tāpat.

5. Mīlestība vīrieša un sievietes attiecībās - kas tev ir mīlestība? Kā tu to raksturotu?

Pirmkārt mīlestība man ir rūpes vienam par otru. Ieklausīšanās otrā cilvēkā. Tu zini, ka vari paļauties uz otru, dalīties bēdās un priekos. Tu nemelo otram. Mīlestībā pastāv uzticība.

6. Nosauc savu mīļāko filmu par mīlestību un uzraksti, kādēļ izvēlējies tieši šo filmu.

Mana mīļākā filma par mīlestību ir - A walk to remember (Bezgalīgais ceļojums) . Šī filma parāda to, ka var iemīlēties pilnīgi dažādi cilvēki un, ka mīlestībai nepastāv šķēršļi, arī nopietna slimība ne. Ka cilvēks neatsakās no otra tikai tāpēc, ka zina, ka mīļotā drīz vairs nebūs blakus.

7. Mīļākā mīlas dziesma - pastāsti mums par to!

Lady Antebellum - Need you Now

Šī dziesma ir par to, ka divi mīļotie ir noteikuši viens otram, ka vairs nezvanīs, taču ar laiku saprot, ka nespēj tomēr viens bez otra, lai kā solījušies, ka nezvanīs viens otram. Vēlme satikt vienam otru, būt blakus ir daudz stiprāka. Man tā liekas ļoti emocionāla un mazliet arī kaislīga dziesma.

8. Vai ir kāda grāmata par mīlestību, ko tu ieteiktu izlasīt citiem? Kāpēc tieši šo grāmatu iesaki?

Es noteikti ieteiktu izlasīt grāmatu - P.S. Es tevi mīlu.

Šī ir ļoti aizkustinoša grāmata! Patiešām skaisti un izjusti attēlota mīlestība, kas turpina dzīvot arī pēc vīra nāves. Šie skaistie sūtījumi, ko katru mēnesi saņem viņa sieva palīdz viņai pārdzīvot šo traģēdiju un iemāca dzīvot no jauna.

9. Mīlēt vai būt mīlētai - ko tu izvēlētos, ja būtu tāda iespēja? Kāpēc tava izvēle ir tieši tāda?

Patiesība, es gribētu gan mīlēt, gan būt mīlētai, taču, ja man būtu jāizvēlās, tad laikam mīlētai, jo man būtu ļoti grūti dzīvot, ja es mīlētu kādu, taču nesaņemtu neko pretī. Tas sagrautu manu emocionalitāti, jo uztveru visu ļoti sāpīgi.

10. Vai jūsu mīlestībai ir savas īpašās pazīmes: sava dziesma, sava deja, iepazīšanās vieta, kāda piemiņas lietiņa..? Ja vari, parādi to, ja nē, vismaz pastāsti!

Nu mūsu mīlestībai ir sava vieta, tā ir Mangaļsalas jūrmala, jo kad iepazināmies, mēs bieži turp braucām un tur mēs arī nolēmām, ka būsim kopā. Tā vieta ir kā mūsu attiecību sākums. Un piemiņas lieta ir mūsu atslēdziņas no kāzām, kad aizslēdzām piekarināmo slēdzeni un iemetām to Daugavā. Mums katram ir pa vienai atslēgai, katram tā stāv tuvākajā vietā, kā atgādinājums, par mūsu ģimenes sākumu.

11. Vai jūs svinat savu iepazīšanās (kopā saiešanas) dienu, vai varbūt neuzskatat to par tādu īpašas uzmanības vērtu notikumu?

Mēs atzīmējam divas dienas gadā - vienu, kad palikām kopā, tā ir mūsu vissīpašākā diena un otru - kāzu gadadienu.

12. Kad pēdējoreiz pavadījāt laiku tikai divatā?

Daudz laika un bieži jau nesanāk palikt divatā, jo kā nekā esam tagad trijatā, taču pagājušo nedēļ bija tāda iespēja un mēs to baudījām kopā kā vien varējām. Tie ir īpaši mūsu divvientulības brīži.

13. Vai svinat Sv. Valentīna dienu? Ja jā, tad kā svinat? Ja nē, tad kāpēc ne?

Jā mēs svinam, parasti uzdāvinam viens otram kādas mīļas lietiņas, kad bijām vēl divatā devāmies kaut kur, tagad parasti esam mājās un vienkārši baudām šo dienu, mēģinot to padarīt īpašāku nekā citas dienas.

14. Kāpēc tu gribi piedalīties projektā «Pati labākā sieva 2013»?

Vēlos parādīt to, ka vecumam, lai būtu Labākā sieva, nav nozīmes, ka arī es tikai 22 gadus veca, varu būt laba sieva savam vīram, ka es saprotu, ko nozīmē mīlestība un ģimene un, ka es esmu arī laba mamma savai peciņai.

Kļūsti par projekta "Labākā sieva 2013" dalībnieci! Iesūti anketu!

20130107190254-34189.jpg