Piepildi sevi,darbojoties radošā darbnīcā kopā ar bērniņu!

09. Oct 2015, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ilze Dītava ir māksliniece, kura audzina divus bērnus, viņa ar mākslu ir saistīta ik dienu jau 12 gadus, tāpēc labprāt dalās savās zināšanās un prasmēs, rīkojot meistarklases. Arī Ilzes bērni bauda mākslu zīmējot, līmējot un veidojot, visapkārt ir krāsas un interesanti materiāli. Mēs kopā ar mazā Mārča māmiņu Daci nolēmām Ilzei pievienoties viņas radošajā procesā un apgūt, ko jaunu.

Krāsojam smiltis bērnu rotaļām un veidojam dekorus! 

Lai nokrāsotu smiltis, mums ir nepieciešams trauks ar smalkām jūras smiltīm un krāsas. Lielākoties šādam nolūkam izmantojam guašas, taču tā kā krāsošanā piedalās arī mazāks bērniņš, tad vēlams izmantot pirkstiņkrāsas, kuras ir mazulim draudzīgas un viegli izmazgājamas no apģērba.

Kad esam pievienojuši krāu smiltīm, varam droši ļaut bērniņam izbaudīt procesu, jo krāsa ir jāiejauc smiltīs ar pirkstiņiem, lai smilšu graudi tiktu nokrāsoti. Šis process bērnam var šķist izzinošs, taču reizē arī trenē mazos pirkstiņus un attīsta sīko motoriku.

Radošās izpausmēs var iesaistīties noteikti jau no gada vecuma, kad mazulītis kļūst ieinteresēts apkārtējās norisēs. 

Kad smiltis esam nokrāsojuši, beram tās uz liela, stingra papīra un liekam žāvēties. Tā kā Ilze kopā ar saviem bērniem ir nokrāsojusi gana daudz smilšu, mēs varam tās bērt stikla pudelītēs un uzzināt, kas no tā visa sanāks. Šim nolūkam mums ir nepieciešama papīra piltuvīte un karote. 

Lai mākslas darbs izdotos gana spilgts, stikla pudelītē beram dažādu krāsu smiltis līdz iegūstam košu varavīksni.

Pudelīti aizver, uzpilinot parafīnu un aizkorķējot. 

Šādi veidots mākslas darbiņš var būt gan labs dekors interjerā, gan rotaļlieta bērnam, jo smiltis varam bērt visdažādāko formu stikla pudelītēs.

Veidojam krāsainas glezniņas

Savukārt, kad bērniņš jau ir paaudzies un ir gatavs darboties ar dažādiem materiāliem vai arī mēs – māmiņas vēlamies iepriecināt savu dvēseli ar ļaušanos mākslai, varam veidot krāsainas glezniņas. 

Tam mums būs nepieciešami dažādi krāsaini akmentiņi, kurus pašas varam nokrāsot ar guašu krāsu, tāpat nokrāsot mēs varam arī dažādus graudiņus un droši varam izmantot arī krāsainas pupiņas.Tāpat būs vajadzīgs dēlītis vai biezāks kartons, kā arī PVA līme. 

Darbiņu sāka, ar to, ka uz dēlīša tajā vietā, kur vēlēsimies sākt veidot darbiņu, uzpilinām PVA līmi, izsmērējam ar otiņu neielu laukumu un liekam virsū akmentiņus.

Mēs māmiņas bieži vien raizējamies, ja mūsu bērni, ļaujoties mākslai, visapkārt izsmērē raibus krāsu pleķus. Taču jāsaka, ka tāds ir radošs process un bērni šajā procesā iepazīst krāsu pasauli un arī sevi.

Mīļās māmiņas, mums sevi ir jāpiepildi radoši, jo mēs esam tās, no kurām plūst mīlestība pie mūsu bērniem un tuvajiem, ja jutīsimies iztukšotas, mīlestības straume nebūs tik spēcīga, tāpēc ļaušanās radošām nodarbēm ir veids, kā mēs varam sevi pozitīvi uzlādēt un tad dalīties ar citiem savā prieka starojumā.

Māmiņu Klubs

20150922124742-45627.jpg