Pie ingvera sildošas tējas rudenīgi ķirbja zefīri

29. Oct 11:22 Santa Lubgāne Santa Lubgāne

Esmu saldumu mīle🙂. Ļoti garšo zefīri. No veikala zefīriem garšo  Laimas!
Bet nu bij pienācis vilinošais mirklis pašai  tos pagatavot!
Teikšu tā āķis  lūpā un to var pagatavot pat bērns!❤

Nepieciešams:

🤍250grami biezeņa(ābolu 100gr+ šoreiz ķirbis 150gr)
🤍200gr cukura smalkais Dancuker
🤍70ml ūdens
🤍9grami agars
🤍citrons 
🤍2 olas baltumi
🤍Pudercukurs pārkaisišanai!
🤍Cepampapīri
🤍vēlams  konditorijas  tūte,šprice
🤍koka dēlīši
________________
👩🏼‍🍳Nomizo ābolus.  Nomizo ķirbi. 
👩🏼‍🍳Abus atsevišķi  sablenderē  lai iegūtu konsistenci . Nosver. Un liek lielā bļodā  un sakuļ biezeni kam pievienots viss cukurs ar-❗ pusi no olas baltumiem stingri, 
👩🏼‍🍳pēc tam pievieno  atlikuso  olas baltumu un kuļ, lieliski ja ir kombains  bet es izmantoju rokas mikseri,mazliet ilgāk  bet viss sanāk!
Mazliet apstādinam ja ir rokas mikseris, ja kombains turpina kult....tikmēr:
👩🏼‍🍳Katlina  70ml ūdeni sajauc ar agaragar, uzvāra, kamēr veidojas pilites/lāsītes❗ uz slotinas kas nepil nost,bet stiepjas !
👩🏼‍🍳Kad agar agar gatavs...mazliet paturpina kult zefira  masu. 
👩🏼‍🍳Tad vieglā  "diedziņā  struklā "lej klāt  māsai un kuļ...
👩🏼‍🍳Kad sakults  tik stingri ❗kad nekrit  ārā no bļodas to apgazot virs galvas😄
 liek konditorejas tute  un spiež uz cepampapīra formiņas galvenais netaisīt biezas❗❗❗ ļoti un žāvējam!

Pastāstīšu par žāvēšanu  sīkāk,  vēlams zem cepampapīra  palikt koka dēlīti  vai plānu dvielīti ,lai tas uzsūc mitrumu.
Žāvēt nevar siltumā, saulē,  caurvējā  vai ledusskapī,  kā arī mitrā telpā nevar.
Žāvēšana atkarīgs no telpas mitruma,  man sanāca žāvēt 24h nepilnas.
Būtībā žāvēšana var aizņemt 8-12h, bet esmu dzirdējusi kad citi arī žāvē 24-48h.
👩🏼‍🍳Kad saistītās pusites ar pūdercukuru tad tās "līmē" kopā!
❗❗❗Un vēl❗❗❗izmantojam agaru Rapunzel ar to tiešām sanāks īstā konsistence.
❗️❗️biezeni var pagatavot kādu vien vēlaties, bet tam jābūt pabiezam - kad gatavojat biezeni, 👩🏼‍🍳vienmēr tvaicējat, cik ilgi iespējams, lai liekais ūdens iztvaiko.
Lai labi garšo!