Pērkot mājokli būvniecības stadijā, vari ietaupīt ievērojamu naudas summu

08. May 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sapņojot un domājot par savu mājokli, to iztēlojamies pēc iespējas ideālāku un darām arī visu iespējamo, lai tāds tas arī būtu. Kā izrādās, iegādājoties dzīvokli būvniecības stadijā, iespēja to radīt tādu, kādu esam izsapņojuši, ir daudz lielākas.

Tā rīkojušies Irina un Juris, kuri, vēloties iegādāties jaunu mājokli, vispirms devušies uz banku, lai izvērtētu savas iespējas, un, balstoties uz tām, meklējuši dzīvokli, izlemjot par labu iegādāties mājokli būvniecības stadijā.

Iegādāties dzīvokli būvniecības stadijā nozīmē pirkt mājokli, kurš vēl nav uzbūvēts un kurš bieži vien vēl ir plānošanas stadijā. “Ir saņemta būvatļauja, esam jau sākuši būvniecības darbus un bieži vien esošajā teritorijā, kurā paredzēts mājoklis, jau ir uzbūvēta kāda cita celtne,” skaidro “Bonova” mājokļu eksperts Kaspars Ekša.

Iegādājoties mājokli būvniecības stadijā, ir ļoti daudz priekšrocību. Viena no tām – dzīvoklis būvniecības stadijā maksās krietni lētāk nekā tad, kad tas jau būs gatavs. Kaspars Ekša to nodēvē par klienta ieguvumu par uzticēšanos projekta attīstītājam. Bez tā vēl viena priekšrocība ir iespēja pašiem izvēlēties arī topošā dzīvokļa apdari, jo dzīvokļi tiek tirgoti jau ar pilnu apdari. Līdz ar to jaunie iemītnieki, kuri izvēlējušies dzīvokli pirkt būvniecības stadijā, var izvēlēties to tieši tādu, kādu vēlas paši.

“Bieži vien cilvēkiem šķiet, ka tad, ja pārdodam mājokli būvniecības stadijā, kad vēl nekas nav uzbūvēts, viss var mainīties, taču tā nav, jo ir Būvvaldē saskaņots būvprojekts,” skaidro K. Ekša. Viņš stāsta, ka cilvēki var atnākt uz “Bonova” biroju un iepazīties ar projekta vizualizāciju, teritorijas, labiekārtošanas plānojumu, lai saprastu, kā mājoklis izskatīsies tad, kad būs pilnībā pabeigts.

“Man patīk dzīvokļa iegādi būvniecības stadijā salīdzināt ar jaunu konfekšu kārbu, kurā uzreiz pēc atvēršanas ir vislielākās izvēles iespējas. Ļoti līdzīgi ir arī ar mājokli, kad tas ir būvniecības stadijā, kad ir pieejami visi dzīvokļi visos stāvos,” salīdzina “Bonova” mājokļu eksperts Kaspars Ekša.

Tendence liecina, ka pēdējos gados cilvēki šīs priekšrocības novērtē aizvien vairāk un vairāk nekā 90% no visiem dzīvokļiem tiek izpirkti vēl līdz brīdim, kad māja ir gatava, kas tikai atkārtoti apliecina to, ka nevajag baidīties izmantot iespējas.