Pediatre iesaka: Kam jābūt ģimenes aptieciņā?

Pediatre iesaka: Kam jābūt ģimenes aptieciņā?

16. Aug 2023, 21:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ķerot Latvijas vasaru ai astes, ir iespēja paspēt vēl uz kādiem pilsētas svētkiem, kad nedēļas nogalē mūs ciemos gaida kāda pilsēta ar atpūtas un izklaides iespējām, kā arī dažādiem vēdera priekiem. Lai kāds no šiem ģimenes izbraukumiem nebeigtos priekšlaikus vai nebojātu atmiņas par pasākumu jau mājas esot, ir svarīgi parūpēties par savas mājas aptieciņas saturu un arī pašiem savlaicīgi sevi pasargāt, gadījumos, kad traucēta vēdera labsajūta.

Akūtas nepieciešamības gadījumā talkā var nākt aktivētā ogle. Aktivēto ogli lieto gan pie caurejas, gan vemšanas, lai absorbētu sliktās vielas, toksīnus, kas vīrusa vai saindēšanās dēļ nonākušas organismā. Parastā oglīte gan jālieto padaudz, lai būtu jēga – 1 tablete uz katriem 10 kg ķermeņa svara. Tādēļ iesaku lietot Sorbex® kapsulas, tad deva būs mazāka – 1–3 kapsulas dienā. Turklāt kapsulu formas oglīte neuzsāk šķīšanas procesu mute un nekrāso muti, un lūpas, kā ierasts tablešu formai, līdz ar to Sorbex® lietot ir daudz patīkamāk.

Pirmie vēstneši izjauktai gremošanas sistēmas mikroflora, ir - slikta dūša vai pat vemšana, šķidra vēdera izeja vienu vai vairākas reizes dienā un vēdera uzpūšanās jeb meteorisms.

Ideāli, ja vēdera profilaktisko aizsardzību var piemērot visai ģimenei, aptieciņā liekot arī ko tādu, kas der gan lieliem, gan maziem - Lactobex®! 

Lactobex® ir  jaunākās paaudzes pienskābo un bifidobaktēriju komplekss ar unikālu patentētu dubulto apvalku, kas garantē baktēriju izdzīvošanu līdz 100 reizēm vairāk nekā bez apvalka. Turklāt Lactobex® pieejams gan vienreiz lietojamo paciņu veidā, kas domātas bērniem jau no 6 mēnešu vecuma, gan kapsulu veidā, kas domātas gan pieaugušajiem, gan bērniem no 3 gadu vecuma.  Tas ir ērti lietojams, vienmēr viegli paņemt līdzi un nav jāiztraucas par uzglabāšanu ledusskapī.

Saulainā un siltā vasara ir pārgājusi mazliet rudenīgā noskaņā, palielinoties gan nokrišņu daudzumam, gan pazeminoties gaisa temperatūrai. Tādēļ svarīgi atcerēties, ka par imunitātes stirpināšanu ir jādomā visu cauru gadu, nepaļaujoties tikai uz kalendārā skatāmo mēnesi. 

Arī vasaras mēnešos ir ieteicams padomāt par papildus vitamīna D avotu, jo saule te vienu dienu ir, te piecas dienas var slēpties aiz mākoņiem un lietavām. Un ja, pieaugušie šo ikdienas vitamīnu lietošanas procesu var pildīt ar savu pieaugošo apzinību, tad bieži vien bērniem tie vitamīni aizmirstas, bet saldumi un citi našķi gan nē. Tādēļ ir lieliski, ka mūsdienās ir iespēja apvienot patīkamo ar lietderīgo un radīt gardus marmelādes lācīšus ar D vitamīnu. 

YOMI® vitamīna D3 marmelādes lācītis ar aveņu garšu satur 400 IU (starptautiskās vienības) vitamīna D3 un piemērots bērniem no 3 gadu vecuma, kā arī pieaugušajiem. 

Manuprāt, lielisks ir fakts, ka YOMI® uztura bagātinātāju līnija nesastāv no vitamīna D vien, bet ir pieejami vitamīna C gumijas lācīši un divas multivitamīnu gumijas lācīšu formas – multivitamīni ar šokolādes garšu vai vīnogu garšu. 

Turklāt, līdz bērnudārza un skolas sezonai atlicis pavisam nedaudz, tādēļ ir vērts jau laicīgi bērnu un bērna imunitāti sagatavot rudenim. YOMI® multivitamīni apvieno organismam svarīgas vielas un patīkamu garšu, papildina uzturu ar būtiskiem vitamīniem un minerālvielām. Tos drīkst lietot jau no 3 gadu vecuma pa vienam lācītim dienā kopā ar uzturu vai tūlīt pēc ēdienreizes, nosūkājot vai sakošļājot pirms norīšanas. YOMI® lācīši nesatur konservantus, sintētiskus saldinātājus vai pārtikas krāsvielas.

 

Raksts tapis sadarbībā ar pediatri Sanitu Mitenbergu (SIA "Mārupes doktorāts")