Pēdējā brīža dāvana - garšīgā un mīlestības pilnā cepumu burciņa

Pēdējā brīža dāvana - garšīgā un mīlestības pilnā cepumu burciņa

24. Dec 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Katram var gadīties tajā lielajā un trakajā svētku burzmā kaut ko piemirst. Bieži tā gadās ar dāvanām. To tuvo un dārgo cilvēku mums ir daudz, gribas, lai katru varam kaut nedaudz iepriecināt. Bet? Ja nu Pirmajos Ziemassvētkos no rīta attopies, ka jādodas ciemos, bet dāvana nav sarūpēta - aši, virtuvē pie skapīšiem klāt un skatāmies, ko mēs varam darīt lietas labā. 

Cepumi burciņā - ar mīlestību gatavota dāvana. 

Zināmā vecumā mēs nonākam līdz apziņai, ka dāvanu vērtība mainās. Ja bērnībā vēlamies tas košās mantas, kas ir draudzenēm vai draugiem, pusaudžu gados pārņemti ar dažādām tehnoloģiju lietam, pieaugot, saprotam, ka tuvums un kopā būšana ar mīļajiem ir vislabakā dāvana, ko varam sniegt. Bet ja nu gribās sagādāt arī ko taustāmu, meklējam nepieciešamās sastāvdaļas. 

20171222123932-66748.jpg

Nepieciešamais: Sastāvdaļu daudzums paredzēts burciņai ar 1l tilpumu.

Milti - aptuveni 200 grami

Auzu pārslas - aptuveni 100 grami

Cepamais pulveris - 3 tējkarotes

Vaniļas cukurs - 3 tejkarotes

Brūnais un baltais cukurs - kopā 300 grami (šiem nav jābūt obligāti abiem, ja ir viens, tad izmantojam tikai vienu, bet minētajā daudzumā)

Rieksti, sēklas, žāvētas ogas - 50 - 100 grami uz burciņu. Fantāzijai nav robežu. Pievienot drīkst to, kas pašiem patīk, kaut krāsainas M&M konfektes 

Šokolāde - 50 - 100 grami uz burciņu. Vai nu sasmalcināta sokolādes tāfelīte, vai jau gatavas nopērkamas šokolādes pērlītes - 50 līdz 100 grami uz vienu burciņu.

Pagatavošana: 

Visas sastāvdaļas pēc kārtas beram burciņā. Ieteikums, sākumā burciņā bērt miltu maisījumu (milti+cepamais pulveris + vaniļas cukurs), pēc tam turpināt ar cukuru, auzu pārslām, tad riekstus, sēklas, žāvētās ogas, beigās - šokolāde. 

Šo secību, protams var un drīkst mainīt, tā neietekmēs cepumu garšu un izskatu, tomēr, pati burciņa izskatīsies krietni interesantāk, ja sastāvdaļas nebūs savā starpā sajaukušās.

20171222133538-75785.jpg

Kas jāzina cepumu burciņas saņēmejam?

Lai pagatavotu cepumus, burciņas saņēmējam būs nepieciešamas divas, ne lielas, olas un 300 grami sviesta. 


Burciņas saturu, droši beram vienā lielā bļodā. Sajaucam kopā visas sausās sastāvdaļas ar kārtīgi sakultu sviestu un olu,sviestu varam arī ūdens peldē izkausēt un pievienot sausajam maisījumam. 

Visu sajaucam kopā viendabīgā masā un veidojam cepumiņus. Apaļus, kantainus, sirsniņas vai zvaigznītes - arī šeit Jūsu radošumam nav robežu. 

Tātad: vienas burciņas pagatavošanai Jums būs nepieciešamas, ne vairāk kā 15-20 minūtes un pat tas būs tad, ja vēlēsieties visas sastāvdaļas rūpīgi svērt un dozēt. Nelielas atkāpes no sastāvdaļu daudzuma ir pieļaujamas. Ar mīlestību gatavotām dāvanām nebēdz būt nepareizību! 

Lai priecīgi un garšīgi svētki!

Māmiņu klubs