Pazudusī Ziemassvētku noskaņa -  kā atradās

Pazudusī Ziemassvētku noskaņa - kā atradās

18. Dec 2015, 14:53 kas_tas_tads kas_tas_tads

Sākšu ar nelielu atkāpi. Man tāpat kā 9301 citai Latvijas meitenei ir vārds Ieva. Droši vien Līgas Jāņos jūtas līdzīgi, bet bērnībā jutos ļoti apdalīta - man nav vārda dienas. 24. decembris jau nav MANA vārda diena, tie ir Ziemassvētki... Laikam mana čīkstēšana un neapmierinātība izskanēja gana skaļi un sāku saņemt 2 dāvanas - vienu Ziemassvētkos un otru vārda dienā. Un vai tad daudz dāvanu nav tieši tas, kas bērnam vajadzīgs? Nē, izrādījās, ka arī tās nedod prieku. Vienmēr jau kaut kas nebija labi - varbūt kāds klasesbiedrs saņēma Ziemassvētkos riteni, bet man tika krāsainu flomasteru komplekts.. Vai arī vecāki uzdāvināja jaunus džinsus, bet man likās, ka viņiem jau man tādi būtu jāpērk ikdienā un tā nemaz nav īsta dāvana. Un ne jau arī dāvanu lielumā ir nozīme, bet to jau tikai ar gadiem saprot.

Tā nu Ziemassvētki man bija kļuvuši par skumīgiem svētkiem. Protams, patika piparkūku cepšana, asinsdesas (ņam, ņam), kopīgas dziesmas pie eglītes, bet vienmēr trūka piepildījuma sajūtas.

Arī nesen forumos lasīju kādu cilvēku domas par to, ka Ziemassvētku laiks nav miera, bet skriešanas un apgrūtinājuma laiks, miers iestājas pēc svētkiem. Par laimi, es reiz nonācu pie atziņas, ka šie svētki taču nav par dāvanām, tie pat nav par greznu, pārpildītu galdu un par ar ģimeni kopā pavadītu laiku. Ziemassvētkos svinam Kristus dzimšanas dienu. Kopš Jēzus man vairs nav pasaku tēls, bet apzinos Viņa darbību ikdienā, Ziemassvētki ir kļuvuši par maniem gada mīļākajiem svētkiem. Ar prieku rūpēju dāvanas mīļajiem un man nav svarīgi, vai kāds ko uzdāvinās man. Ar prieku taisu galdu ar neskaitāmiem ēdieniem, rotāju māju un citādi iesaistos svētku trakumā, bet tajā pašā laikā manī ir miers, jo zinu, ka nav jau svarīgi, vai viss tiks uzspēts laikus, svarīgs ir prieks, ka varu kopā ar citiem svinēt Kristus dzimšanas dienu.

Foršās mammas, pat ja jūs šos svētkus uztverat savādāk, lūdzu, mani nenosodīt. Ar šo rakstiņu ceru, ka varbūt kādai, kurai pazudusi svētku noskaņa, varu raisīt prieku par Ziemassvētku patieso būtību. Lai skaists šis svētku laiks!

18. Dec 2015, 17:04

Arī mūsu ģimenīte šajā datumā svin Jēzus dzimšanas dienu! Un pilnīgi piekrītu, ka esam patiesi piepildīti, kopš Viņš ir mūsu sirdīs 😀 Svētīgus jums svētkus! 😀