Pavisam piezemēti par bērnu drēbīšu pirkšanu

Pavisam piezemēti par bērnu drēbīšu pirkšanu

27. Sep 2017, 13:09 Hopeful_soul Hopeful_soul

Pavisam piezemēti un budžetam draudzīgi jeb vienā vārdā: humpalas.

Mans personīgais veiksmes rekorstāsts ir ar 92.izm.kombinezonu vecākajai meitai (jau pirms gadiem): nopirku par 50 santīmiem vietējā humpalu bodītē, kabatā atradu 20 santīmus plus Lido monētu un pēc tam pārdevu par 10 latiem:D

Godīgi sakot, mazās drēbītes un kombinezonus nu galīgi neredzu vajadzību pirkt jaunus, jo īpaši tāpēc, ka cenas ir "kreizī" - pirms jaunākās meitas piedzimšanas bērnu veikalā skatījos, ka 56.izm.kombinezons maksā 55 eiro. Tā nu arī mazajai visus kombinezonus un drēbītes līdz šim brīdim esmu sapirkusi Humana un Econom Class par simboliskām naudiņām. Vecākajai meitai, savukārt, atverskapi.lv atrodami Ecco zābaki par 20, 30 eiro. Ietaupījums pamatīgs, salīdzinot ar jauniem.

Vienīgais, ko vecākajai meitai pieku jaunu, bija trīs pa vidu veramie rāpulīši (Mothercare, 20 Ls), ko novalkāja vēl divi draugu bērniņi un jaunākā meita. Pēc tam gan pārdevu prom krietni lētāk.

Otrs iemesls, kāpēc nav vērts pirkt jaunu - ko darīt pēc tam? Liela daļa atdod draugiem/radiem un daļa pārdod. Mana māsīca "krita kārdināšanā" un nopirka puikam jaunu kombīti, 62.izm., kas maksāja 60 eiro.Nu smuki jau. Bet tagad cenšas pārdot par 35 eiro un uzvilka vien pāris reižu.

Domāju, ka vērts atzīt patiesību, ka humpalās lielākā daļa māmiņu iepērkas, turklāt bieži un veiksmīgi:)

zacc zacc 28. Sep 2017, 09:35 femme_la_femme

Es gan noteikti neapgalvotu, ka bērniņš, kam drēbes tiek pirktas humpalās, ir mazāk gaidīts 😉 Es gan arī esmu kritusi uz bērnu pucēšanu, svarīgi krāsas, saskaņotība, bet visas māmiņas tādas nav, un tas patiešām ir diezgan nebūtiski, lielos vilcienos.

Apgalvojumam "lielākā daļa iepērkas humpalās" gan nav pamatojuma. Nezinu, vai tā ir.
Man tie veikali nav ērti pieejami, līdz ar to vajag ļoti daudz laika, lai tos regulāri ķemmētu. Nesanāk. Nav jau tā, ka ieej un uzreiz atrodi vajadzīgo. Pēc sludinājumiem internetā vēl retāk iepērkos - kamēr saraksties, kamēr noskaidro, kur un kā apskatīt, satikties... dažas lietas gan esmu pirkusi, bet bez iepriekšējas apskatīšanas - bija OK, bet vienmēr paturēju prātā, ka tas ir risks.
Lietotus apavus arī, kamēr vien spēšu nopirkt jaunus, nevilkšu bērnam. (nu, izņemot varbūt nestaigājošam, vai tādus, kas burtiski tikai 2-3 reizes uzvilkti), jo katram tomēr tā kāja, gaita ir citādāka, un nav īsti veselīgi cita iestaigātus apavus valkāt. Bet jā, ja būtu grūti nopirkt jaunus, protams, vilktu arī lietotus.
Radu, draugu, kas atdod drēbes u.c., man kaut kā nav. Pati arī pietaupīju visu otrajam bērnam, tikai nesen dažas otrajam par mazu palikušās lietas + Lodger Bunker atdevu paziņai, kam tiešām pagrūti ar līdzekļiem šobrīd.

28. Sep 2017, 00:53

Ir vēl tāda lieta kā ļoti gaidīts bērniņš, kad gribas pēc iespējas izvēlēties un pirkt drēbītes pašiem. Jaunas un svaigas. Ja bērniņu gaida gadiem un beidzot būs, tad tā staigāšana pa bēbīšu veikaliem, meklēšana Internetā ir tik patīkama, tik ilgi gaidīts pasākums, ka tiek pievērtas acis uz to, ka tāpat tas tiks uzvilkts ļoti īsu brīdi 😀. Second Hand piedāvājums man šķiet praktisks jau 3+ gadiem, kad jau pārgājusi tā ažiotāža "gribu visu jaunu un svaigu mazam bēbītim". Attiecībā uz draudzeņu, paziņu atdodamām drēbītēm, nu... tas ir kā kurai, protams, bet teiksim man patīk konkrētas krāsas, toņi un es nekad nepirktu savam bēbītim raibus, bezgaumīgu krāsu salikumu bodijus utt. Ja es gribu baltā vai debeszilā krāsā kaut ko, tad es gribu noteikti šo, un man nederēs kādas draudzenes salātzaļš kombītis...

Mar_Mar Mar_Mar 27. Sep 2017, 22:40

Manai mazajai pārsvarā ir atdotas drēbītes no radu bērniņiem. Drēbītes ir ļoti labā stāvoklī + tas, ka iepriekš vēl kāda maza jaunkundze tās ir vilkusi, zinu, ka mana ir ceturtā meitene, kas velk tās un daudzas drēbes tāpat ir ļoti labā stāvoklī. Kas attiecas uz lietoto apģērbu veikaliem, tad tur parasti drēbītes iepērk mana mamma, viņa dzīvo ārpus Rīgas un tur var dabūt par ļoti sakarīgām naudiņām.
Par kombinezoniem mums gan ir paveicies - mana mamma ir šuvēja un tie nu mums ir speciāli šūti pārsvarā, bet viens mums tagad būs rudenim, ko mamma nopirka par 1 eur, vajadzēja kaut ko tur pielabot, viņa uzlika kaut ko pa virsu caurumiņam un izskatās ļoti labi, pat ka nekāda vaina nebūtu bijusi.

TOP lapa ir: http://m.ernstings-family.de - kad ir atlaides, tad pat nocenotās drēbes sanāk vēl lētāk 😀 man ļoti patīk drēbju kvalitāte (kombinezoni tur maksā: mazākiem ap 25 eur, lielākiem ap 35 eur (jauni)) 😀 otra TOP lapa:http://m.kik.de/ un trešā: https://www.limango-outlet.de/ (no pēdējās lapas pasūtīju mazajam Legowear ziemas bikses, ar atlaidi sanāca ap 30 eur (manuprāt, ļoti laba cena šīs firmas biksiņām)) 😀

mincenee mincenee 27. Sep 2017, 16:14

Jā, es ar esmu šo to foršu atradusi. Sākumā kā jau ar pirmo bērnu visu pirkām jaunu. Daudz ko arī sadāvināja. Bet, pārdodot pat par ļoti zemu cenu, nevienam nevajag. Piem. silto rāpuli uz 56.izmēru pirkām par 15 eiro. Uzvilkām tik divreiz. Pat par 3 eiro neviens nepērk. Bet nu bodijus, pidžamas pasūtu jaunas no direct.asda.com. Līdz šim sūtīju koppasūtījumā. Tagad ir doma ar draudzenēm kopā pasūtīt. Bet viennozīmīgi sanāk izdevīgi.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 27. Sep 2017, 16:05

Piekrītot autores rakstam, arī man mīļi ir lietoto apģērbu veikali, kur var atrast ideālas skriešanas drēbes, kurās nav bail bērnus laist laukumiņā dauzīties pa smiltīm vai dubļiem!

Es arī sev esmu atklājusi ASDA lapu! Kur, Diāna, Tu sūti?

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 27. Sep 2017, 13:15

Savam dēliņam sūtu drēbītes no ārzemju lapām, esmu caur tām iegādājusies jaunas drēbītes pat lētāk kā "humpalās" - pie šādiem nosacījumiem labāk izvēlos pagaidīt piegādi (aptuveni 2 nedēļas), pasūtot laicīgi, un pirkt jaunas drēbītes 😉