Pavasara zupa ar lasi un sparģeļiem

Pavasara zupa ar lasi un sparģeļiem

22. Nov 14:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Es neesmu liela zupu cienītāja. Ja būtu jāizvēlas viena zupa, ko es vislabprātāk ēstu, tā būtu šī. Sātīga zivju zupiņa visiem dzīves gadījumiem. Gan bērnus pabarot, gan smalkiem viesiem pasniegt.

Pagatavošanas laiks: 45 min.

Porcijas: 4

SASTĀVDAĻAS:

400 g laša filejas

2 kartupeļi

16 sparģeļu kāti

buntīte diļļu

sāls pēc garšas

pipari pēc garšas

1 sīpols

PAGATAVOŠANA:

 

  1. Katliņā liek zivs fileju, dilles un uz pusēm pārgrieztu sīpolu. Pievieno aukstu ūdeni, un uz lēnas uguns visu vāra aptuveni 30 minūtes.
  2. Kartupeļus nomizo un sagriež mazos kubiņos. Sparģeļiem nogriež apvītušos galus un nomizo cieto mizu. To dara ar kartupeļu mizojamo nazi. Pašus sparģeļus sagriež mazos gabaliņos.
  3. No buljona izņem dilles un sīpolu. Pievieno sāli, piparus, kartupeļus un sparģeļus. Vāra, līdz kartupeļi mīksti. Pasniedzot pārber ar dillēm.

Lai buljons būtu sātīgāks, no sākuma var novārīt zivs galvu, tad izkāst buljonu un tikai pēc tam pievienot zivs fileju.

Izdota pirmā pavārgrāmata visiem tiem, kam nepatīk gatavot ēst – “Mīlestība virtuvē”. Grāmatas autore ir pazīstamā dzīvesstila blogere Jana Medova.